Hlavní obsah

Přestávka nebyla v rytmu valčíku, líčí Rada. Další padlé si musel zapsat

Praha

Obával se, že zápas následující po derby, v němž se jeho Sparta herně zvedla, bude složitý. Předtucha zkušeného kouče Petra Rady se naplnila, přesto letenští fotbalisté nakonec Brno 3:2 porazili a darovali trenérovi první výhru v jeho novém angažmá. „Měli jsme dobré i horší pasáže, třeba přestávka v kabině určitě nebyla v rytmu valčíku určitě. Něco jsme si řekli, nakonec jsem spokojený s výhrou,“ hodnotí Rada gólovou přestřelku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Petr Rada.

Článek
Fotogalerie

Problémy s rozsáhlou marodkou už ke Spartě druhou sezónu prostě patří. I na zkušeného kouče jsou ale některé situace trochu moc. Jako třeba průběh týdne po derby na Slavii.

„Ani nechtějte vědět, co se s kádrem dělo. To jsem asi ještě nezažil. Musel jsem si všechno napsat," říká Petr Rada a vytahuje poznámky.

„Když už jsme mužstvo nějak složili pro derby, ve středu zase vypadli Kadlec, Holzer, Mareček, Pulkrab, kteří dostali virózu, zvraceli a měli průjem. Nepředpokládali jsme, že budou hrát, ale poslední trénink zvládli. Ráno před zápasem se motala hlava Čermákovi, takže jsme ho poslali domů. Stejně jako Václava Kadlece, kterého motolice, průjem a bolesti v krku postihly až na hotelu pár hodin před zápasem," cituje trenér z nekonečného seznamu.

Nikdy si nebudu stěžovat, ujišťuje

Alibi si však nehledá. „Je pak těžké ještě dopoledne před zápasem hýbat se sestavou. Aby však bylo jasno, nikdy si nebudu stěžovat. Jsme ve Spartě, máme další hráče. Nakonec nastoupil i Pulkrab, i když původně hrát neměl. Vypořádali jsme se s problémy a zaplaťpánbůh vyhráli. Měli jsme jedenáct zdravých hráčů..."

Rada čeká na uzdravení ještě dalších hráčů. „Juliš má svalové zranění, zatím se určitě nevrátí. V pondělí jedeme s Costou za profesorem Kolářem, Néstor má zase problémy s kolenem. Důležité teď hlavně je, aby se dali do kupy ti, co měli střevní problémy," přeje si kouč.

Reklama

Související témata: