Hlavní obsah

Ligové milníky: Rezek s Vrbou nastartovali proti Spartě novou éru Plzně

Praha

Byli v tu chvíli na sestup a nikoho tehdy nenapadlo, že pod taktovkou nového kouč Pavla Vrby právě startuje nová éra Viktorie. Shodou okolností právě proti Spartě, která poslala do Plzně spoustu hráčů. Právě vzájemnému duelu z podzimu 2008 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Jan Rezek vzpomíná na duel Plzně se Spartou

 
Článek

Říjen 2008. Plzeň se po devíti kolech topí, trenér Jaroslav Šilhavý odchází a jeho nástupcem se stává Pavel Vrba. „Tenkrát se v Plzni tvořilo úplně nové mužstvo. Spousta kluků přišla ze Sparty a chvíli nám trvalo, než jsme se dali dohromady," vzpomíná internacionál Jan Rezek.

Vrba měl těžkou premiéru. Proti Spartě, která do Štruncových sadů přijela také s novým trenérem Jozefem Chovancem. Skóre otevřel letenský Slepička, ještě do přestávky ovšem vyrovnal exsparťan Rezek. Skóre 1:1 už zůstalo konečné. Vrba si připsal první dílčí úspěch. Nikdo však tehdy ještě netušil, co všechno s Plzní dokáže...

„I pod Šilhavým jsme hráli dobrý fotbal, ale chyběly výsledky. Vrba přišel během reprezentační přestávky a dost důrazně nám řekl, co od nás očekává. Zrovna přijela Sparta a my jí chtěli dokázat, že nás vyhodila neprávem," líčí Rezek za početnou exsparťanskou skupinu.

„Rozjezdový bod pro nás měl obrovský význam. Představoval start do vrbovské éry v Plzni," usmívá se.

Utkání 25. kola Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: