Hlavní obsah

Ligové milníky: Rekordní návštěva. Slavii v Brně sledovalo přes 44 tisíc diváků!

Bitva o diváka je věčným tématem českých klubů. Když se ještě chodilo na stadión Za Lužánkami, měli v Brně o báječné návštěvy postaráno. Právě rekordu ze začátku října 1996 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Duel Brna se Slavií (1:1) tehdy sledovalo 44 120 diváků.

Nejvyšší návštěva v historii ligy

 
Článek

Na začátku sezóny 1996/1997 zahltila Brno fotbalová horečka. Domácí celek po sedmi kolech vedl ligu a nažhavení fanoušci si nechtěli nechat ujít duel s obhájcem titulu - pražskou Slavií. Za Lužánkami se sešlo celkem 44 120 diváků, což byl nový rekord české nejvyšší soutěže.

Už po třech minutách zmrazil zaplněný stadión Pavel Novotný a sešívaní vedli. Až patnáct minut před koncem rozradostnil domácí publikum Richard Dostálek, který propálil Jana Stejskala. „Někde mezi šestnáctkou a penaltou jsem to fouknul Stejskymu k tyči, takže moc pěkný gól," vzpomíná s odstupem let úspěšný střelec.

Později přišel mírný útlum. Zájem fanoušků opadl, ale stále chodilo na domácí zápasy v průměru přes dvacet tisíc diváků, což brněnskému klubu mohla závidět celá ligová scéna. Fanoušci byli také odměněni, protože Boby Brno jako jediné z celé soutěže doma neprohrálo ani jeden z domácích zápasů. Jihomoravané nakonec vybojovali čtvrté místo a účast v tehdejším Poháru UEFA.

Prvních sedmnáct nejvyšších návštěv historie české ligy patří právě Brnu.

Dohrávka 1. kola Brno - Slavia se hraje dnes od 18:00. Všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

Související témata: