Hlavní obsah

Ligové milníky: Sváteční střelec Došek nečekaným katem své Plzně

Praha

Stihl odehrát 198 ligových zápasů a dal v nich jen čtyři góly. Byl prostě svátečním střelcem a pozoruhodné je, že polovinu z nich vstřelil během jedné sezóny 2000/01 svému bývalému klubu. Právě trefám slávistického obránce Lukáše Doška do sítě Plzně je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Zpátky v čase - Lukáš Došek katem své Plzně.

 
Článek

Tolik gólů zase nedal, aby si je všechny nepamatoval... „V té sezóně jsem měl takovou formu, že kdyby přijela Barcelona, dal jsem gól i jí. Je pravda, že proti Plzni se mi vždycky dařilo. Rád jsem proti ní hrál," vzpomíná Lukáš Došek na ročník 2000/01.

Po přestupu do Slavie se stal specialistou na svého bývalého zaměstnavatele. A ve zmíněném ročníku se trefil v obou vzájemných zápasech. Na podzim položil na Strahově základ k výhře 2:1, na jaře si pak venku připsal dokonce vítěznou branku (3:1). A byla to zároveň jeho poslední trefa v sešívaném dresu.

Sváteční střelec se tak stal nečekaným katem své Plzně, která na konci sezóny sestoupila do druhé ligy.

„Góly Plzni jsem moc neslavil. Přece jen jsem za ni hrával," usmívá se Došek.

Zápas 5. ligového kola Plzeň - Slavia se hraje v neděli večer od 19:30 před kamerami O2 TV Sport, sledovat ho můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: