Hlavní obsah

Hradec - Slovácko 2:1Hradec pod novým trenérem vyhrál a udržel šanci na záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pázler (penalta) 1 : 0
48. Navrátil 1 : 1
50. Pázler 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové ve 28. kole první ligy doma porazili Slovácko 2:1 a udrželi reálnou naději na záchranu. Vydařenou ligovou premiéru prožil trenér Karel Havlíček. Dosavadní šéftrenér mládeže tým převzal na začátku týdne a hned s ním ukončil sérii pěti porážek. Dvěma góly se o to zasloužil Jan Pázler, který čekal na branku od září, za Slovácko se prosadil Jan Navrátil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Autor dvou gólů Hradce Králové Jan Pázler uniká Stanislavu Hofmannovi ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Nový hradecký trenér Havlíček, jenž v týdnu nahradil odvolané duo Pilný - Frimmel, udělal v sestavě zachraňujícího se týmu doslova revoluci. V osmnáctičlenné nominaci na utkání nebyli Jirsák, Chleboun, Krátký či Hůlka, kteří se v minulém duelu s Teplicemi objevili v základní jedenáctce. Do hry Havlíček poslal například osmnáctiletého stopera Čecha, jenž byl dosud členem dorosteneckého celku do devatenácti let.

Do sestavy se také dostal útočník Pázler, který dosud patřil mezi náhradníky. A právě on rychle zlomil hradeckou černou domácí bilanci. Votroci totiž na jaře nedali v šesti utkáních na svém stadionu gól, ale tentokrát začali bleskově. Ve 3. minutě v klidu proměnil Pázler penaltu po faulu Břečky na Martana. Hradec skóroval na svém hřišti po 574 minutách.

Jinak byl první poločas opatrný, ani jedno mužstvo už si nevytvořilo žádnou vyloženou šanci. Jenže začátek druhé půle byl opět plný událostí.

Nejprve ve 48. minutě vyrovnal perfektní střelou levačkou Navrátil, trefil se z dvaadvaceti metrů. Poté se Hradci zranil stoper Nosek, jehož vystřídal další nováček Bederka. Dvojice středních obránců Čech - Bederka tak zažila společnou premiéru v první lize. Hned o minutu později přišel další klíčový moment. Pázler se otočil s míčem kolem obránce a dal vedoucí gól Hradce.

Poté už byla hra opatrná, především domácí si byli vědomi nutnosti neinkasovat. Hosté se snažili dostat do tlaku, jenže gólmana Ottmara příliš neohrožovali. Pokusy Šumulikoského či Havlíka nebyly dostatečně razantní ani přesné. Tettehova branka pak neplatila kvůli ofsajdu. Dotvořit hattrick se nepovedlo ani Pázlerovi, jehož zastavil brankář Slovácka Daněk.

Hradec vedení udržel a poprvé vyhrál na svém hřišti v Malšovicích. Dosud jediná dvě domácí vítězství si totiž připsal v Mladé Boleslavi, kde hostoval na začátku podzimu kvůli rekonstrukci hradeckého stadiónu.

28. kolo první fotbalové ligy
FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 3. z pen. a 50. Pázler - 48. Navrátil. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Antoníček. ŽK: Schwarz, Žondra, Ottmar - Břečka, Šumulikoski, Šimko, Daníček. Diváci: 3022.
Hradec: Ottmar - Plašil, Čech, Nosek (49. Bederka), Mudra - Janoušek - Martan, Schwarz, M. Černý, Trubač (65. Žondra) - Pázler (83. P. Černý). Trenér: Havlíček.
Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko (65. Tetteh) - Šumulikoski, Daníček - Navrátil, Machalík (44. Rezek), Havlík - Zajíc (57. Koné). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články