Hlavní obsah

Horváth ve Viktorii skončil! Odmítl dělat Vrbovi asistenta

Plzeň

Tři tituly jako hráč a jeden jako asistent trenéra vybojoval Pavel Horváth s plzeňskou Viktorií. Ve čtvrtek ve Štruncových sadech skončil minimálně na rok. Jeho novým působištěm bude druholigový Baník Sokolov, kde jako asistent posílí realizační tým. Smlouvu podepsal na jeden rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth jako asistent plzeňského trenéra skončil.

Článek

„Cítím velkou nostalgii, v Plzni jsem zažil krásné okamžiky jako hráč i jako trenér. Bylo to těžké rozhodnutí, které ale vnímám jako důležitý a nezbytný krok pro moji další trenérskou dráhu. Na novou výzvu se těším," uvedl dvaačtyřicetiletý Horváth pro klubový web. Novému kouči Viktorie Pavlu Vrbovi odmítl dělat asistenta a zároveň vést juniorku.

Vést juniorku nechtěl

„Vše jsem pečlivě promýšlel, probíral s vedením plzeňského klubu a několikrát konzultoval s trenérem Pavlem Vrbou. Nebylo to lehké rozhodnutí, ale usoudil jsem, že možnost pracovat ve druhé lize je pro mou trenérskou dráhu nyní tím správným krokem. Je to úplně na jiné bázi než v juniorské lize, beru to tedy jako důležitý krok. Poznám, jak to funguje jinde a budu chtít uspět," dodal Horváth, který měl i nabídky z jiných klubů. „S Viktorkou však zůstanu ve spojení, a pokud to čas dovolí, budu jezdit na její zápasy," slíbil také.

„Pavlovi musím v první řadě poděkovat za vše, co pro Viktorku udělal. Spojení mezi ním a klubem je velmi silné a určitě se budou naše cesty i nadále prolínat. Proto bych nemluvil o loučení. Nyní je však důležité, že bude rozvíjet své trenérské schopnosti, získávat zkušenosti a dál se profilovat. Se Sokolovem spolupracujeme napříč všemi kategoriemi, s Pavlem tedy budeme určitě v kontaktu a angažmá ve druhé lize je podle mě jednoznačně správná volba," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek, který v Sokolově léta působil.

„S lidmi z Viktorky samozřejmě zůstanu ve spojení a budu držet palce v lize i bojích o Ligu mistrů. Jakmile bude čas, samozřejmě se přijedu podívat i na zápas," ujistil Horváth, který poodhalil i počátky námluv se Sokolovem.

Asistent s velkými pravomocemi

Před podpisem v Sokolově byl velmi obezřetný. „Když jsem o této možnosti slyšel poprvé, neuměl jsem si to moc představit. Jakmile jsem si ale prohlédl zázemí klubu, chování lidí v něm a jejich zápal, změnil jsem názor. Jde o stabilizovaný druholigový klub a já se na práci v něm moc těším, je to pro mě velká výzva," konstatoval Horváth.

Druholigový Sokolov povede nadále jako kouč sportovní ředitel Vítězslav Hejret. „Osvědčilo se to, proto jsme se rozhodli pokračovat v nastaveném modelu. Zároveň dochází k rozšíření a zkvalitnění realizačního týmu o Pavla Horvátha. Od něho očekáváme přínos v řízení tréninkového procesu, řízení týmu v utkáních a zejména přenesení jeho bohatých hráčských zkušeností z úspěšné kariéry aktivního hráče. K týmu se připojí na startu letní přípravy a hráčům bude představen ihned na prvním tréninku 15. června," uvedl ředitel Baníku Tomáš Provazník.

V roli asistenta bude pokračovat David Vaněček, který prodloužil smlouvu v Baníku o další dva roky. Na vlastní žádost ukončil své působení v klubu trenér brankářů Jiří Bertelman, za něhož Sokolov hledá náhradu.

Reklama

Související témata: