Hlavní obsah

Jihlava vyřešila pozici trenéra. Vsadila na známé jméno

Jihlava

Jihlava zdá se vyřešila trenérskou otázku. Josefa Jinocha, který přivedl tým z Vysočiny k záchraně v první lize, nenahradí Roman Pivarník ani Josef Csaplár, nýbrž záchrance Vítkovic ve druhé lize Ivan Kopecký, který podepsal v Jihlavě tříletý kontrakt. Pro jmenovce legendárního kouče, který přivedl fotbalisty Vítkovic v roce 1986 k mistrovskému titulu, to bude první ligové angažmá v roli hlavního kouče. Jeho asistentem bude dosavadní Jinochův asistent Michal Kadlec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Novým trenérem fotbalistů Jihlavy se stal Ivan Kopecký. Naposledy působil v druholigových Vítkovicích.

Článek

Kopecký přišel do Vítkovic v zimní pauze a svou půlroční misi v týmu nováčka druhé ligy zvládl náramně. Po podzimu odepisovaný tým zachránil, když tým pod jeho vedením získal v jarní části 24 bodů, což je v porovnání s podzimními sedmi body až neuvěřitelné číslo.

„Ten půlrok mě neskutečně obohatil. V Ostravě jsem prožil moc krásné období a našel jsem tady fantasticky pracovitou partu lidí i fotbalistů, která táhla za jeden provaz," řekl 46letý trenér, který před angažmá ve Vítkovicích vedl jako hlavní trenér Chrudim, Pardubice, Ústí nad Orlicí nebo Čáslav. Působil také jako asistent Zdenka Frťaly v Jablonci.

Kopecký dlouho zvažoval, zda po úspěšném jaru ve Vítkovicích nezůstat. Ligová nabídka ale nakonec zvítězila. „Jihlava je pro mě nová výzva a moc si možnosti pracovat v první lize vážím. Ale současně bych rád zdůraznil, že odejít z tak úspěšné štace pro mě nebylo vůbec jednoduché," uvedl trenér.

Hlavním koučem Vítkovic se stane sportovní ředitel klubu Roman West, jemuž bude pomáhat nedávný asistent třineckého kouče Nečka Lubomír Adler. „Věřil jsem, že trenér Kopecký u nás zůstane, ale co se dá dělat. Ivanovo rozhodnutí plně respektuji. Je typem člověka, kterého si moc vážím. Nevyjel nahoru výtahem jako jiní ligoví hráči. Máme k sobě blíže, protože tak jako já si musel i on svoji pozici vydobýt a všechno si dlouhodobě odpracovat," reagoval na rozhodnutí trenérského partnera West.

Reklama

Související témata: