Hlavní obsah

Slavia má Laštůvku, příchod sparťanů není podle Tvrdíka reálný. A co Konopljanka, Stoch či Necid?

Praha

Sešívaní berou útok na postup do Ligy mistrů vážně. Den před startem letní přípravy si novou tříletou smlouvou pojistili klíčového stopera Deliho. „Základní sestavu týmu, který vybojoval titul, tedy opouštějí jen Barák a Lüftner. Jinak kádr zůstává pohromadě,“ cení si Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva fotbalové Slavie. Český mistr vábí další posily, na některé cizince má políčeno i na EURO hráčů do 21 let v Polsku.

Foto: slavia.cz

Jaroslav Tvrdík (vlevo) a Simon Deli po prodloužení smlouvy.

Článek

Na jaké příchody se mohou fanoušci Slavie těšit?

V nejbližší době by měl mužstvo posílit brankář Jan Laštůvka. Jednání probíhají, během pondělí půjde na zdravotní prohlídku a po ní by se už měl připojit do přípravy. U Jakuba Hromady také zbývala jen prohlídka, situaci pak zkomplikovalo jeho zranění. Kontrakt nicméně bude finalizován, jasně jsme řekli, že s ním počítáme. Náš zájem byl dlouhodobý. Zranění naštěstí není tak vážné, do šesti týdnů by měl být na hřišti. Již dříve jsme potvrdili příchod Jakuba Jugase. Ačkoliv byl s reprezentací, chce začít již první den. Jednáme ještě s dalšími případnými posilami.

O brankáře Pavlenku mají zájem Brémy. Stále platí, že ho tam nepustíte?

Chceme, aby hráči za Slavii hráli, aby pro ně nebyla jen transferovým bodem. Nedá se vyloučit, že k odchodům dojde, pokud bude nabídka výjimečná. Podmínky nabízené Werderem jsou ovšem absurdní. Za reprezentačního brankáře 1,8 miliónu eur s platebním kalendářem rozloženým na více let - o tom nechceme vůbec jednat. Čekáme, že se Jiří zapojí do přípravy.

Jak vaše rozhodnutí vzal?

Těžce, Brémy vidí jako svoji životní příležitost. Snažil jsem se mu vysvětlit, že zájem Slavie je nadřazen jednotlivcům. Budeme se snažit o postup do Ligy mistrů, o obhajobu titulu. Máme novou hráčskou politiku, snažím se jednat podle pravidel. Věřím, že je tak dobrý, že to pro něj není zdaleka poslední nabídka.

Jaká je situace ohledně Ukrajince Konopljanky z Schalke?

Příjemné překvapení, že tak mimořádný hráč má zájem hrát za Slavii. Konopljanka má v Praze nejbližší rodinu. Byli jsme v jednání docela daleko, ředitel Krob a trenér Šilhavý jeli do Grazu na soustředění reprezentace Ukrajiny. Jenže po změně trenéra odmítlo Schalke jednat o hostování a pak i o prodeji. Je to legitimní postoj, jako my nechceme pustit Pavlenku.

A další Ukrajinec Rotan z Dněpru?

Když unikly informace o Ukrajincích, řekl jsem, že přijdou buď dva, nebo žádný. Rotan je starší, bude mu pomalu 36 let. Viděl jsem v něm spíš snahu vytvořit ideální prostředí pro Konopljanku, jako máme mikrosvět dvou Afričanů. Trenéři ještě zvažují, že by tady Rotana týden zkusili, ale nejsem si jistý, že by byl posilou. Jeho příchod spíš vylučuji.

Dalším na vašem seznamu byl slovenský reprezentant Stoch.

Bohužel také ve Fenerbahce došlo k výměně trenéra. Stoch měl obrovský zájem přijít a restartovat u nás kariéru. Na všem jsme byli domluveni, ale nový trenér ho odmítl uvolnit. Možná ještě není úplně vyloučen, ale přestup byl bohužel za minutu dvanáct zastaven.

Mohl by se z Legie Varšava vrátit Tomáš Necid?

Skautský tým posuzuje desítky hráčů, chceme mít základ mužstva česko-slovenský. Tomáše nelze pominout, ale do užšího finále našeho skautingu nepostoupil.

Platí také, že se Slavia zajímá o sparťany Konatého a Čermáka?

Konaté je spíš spekulace. Část trenérů ho považuje za vynikajícího hráče, ale kauza na Letné ho podle mě výrazně poznamenala. Myslím, že po jeho incidentech by u nás nenašel podporu fanoušků. Je pravda, že ze Sparty nedávno přišel také Hušbauer. Měl to složité, ale svou pracovitostí se stal velkou hvězdou. Nicméně další transfer tak vyhraněných hráčů ze Sparty mi přijde velmi nešťastný, až nemožný. A Čermák? Projevil zájem hrát za Slavii, i když se mluvilo také o Plzni. Navíc je kapitán jedenadvacítky. Teď ovšem váháme. Jeho incident, havárie spojená s alkoholem, je v našich očích vážný. Už tak by byl jeho příchod složitý. Zvažovali jsme ho odpovědně, ale je nepravděpodobný.

Co Van Kessel, Souček a Mihalík, kteří byli na hostování?

Zlínu jsme dali souhlas ohledně Van Kessela. Pokud bude souhlasit také Gino, může to pro něj být dobrý restart kariéry. Mihalík před ME do 21 let na sobě velmi tvrdě zapracoval. Shodil osm kilo a proti Polákům byl velmi dobrý. Mám z něj radost. Do konce června na měj mají Poláci opci. Pokud ji uplatní, je výraznější, než za kolik k nám přišel. A Souček? Naplnila se naše strategie. Trenér Trpišovský je jeden z nejlepších v naší lize, do jeho rukou jsme ho do Liberce pouštěli. Teď chceme Tomáše zpátky, trenér Šilhavý se na něj těší. Vrací se zpátky domů, dokonce věřím, že do základní jedenáctky.

Malé EURO je pro vás vůbec zajímavé, že? V zákulisí se mluví třeba o Slováku Lobotkovi...

Ano, díváme se na hráče, co na šampionátu v Polsku po trávnících běhají. Jde o transfer dvou hráčů z nečeského týmu. Jsme s nimi předběžně dohodnutí, ale hraje se o jejich cenu. Nikdo je nechce prodávat před turnajem pro případ, že na něm zazáří...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články