Hlavní obsah

Plzeň neměla pro Chriena místo ani mezi náhradníky, slavná Benfica po něm sáhla

Aktualizováno

Zatímco v Plzni vysedával jen mezi náhradníky a během uplynulého ligového jara se často ani mezi ně nedostal, Benfica Lisabon po slovenském mladíkovi Martinu Chrienovi sáhla. Výkony v dresu reprezentační jednadvacítky v Polsku zaujal Portugalce natolik, že si ho okamžitě po vyřazení Hapalových svěřenců pozvali na zdravotní prohlídku a nakonec s ním uzavřeli pětiletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Martin Chrien během utkání s Teplicemi.

Článek

V Plzni jednadvacetiletý odchovanec Banské Bystrice Martin Chrien pořádnou šanci nedostal. Nejdříve putoval na hostování do Českých Budějovic, Brna a Ružomberoku, na jaře sice v kádru Viktorie zůstal, ale v lize odehrál jen 77 minut. Ani po příchodu staronového trenéra Pavla Vrby se Chrienova situace nezměnila. I na podzim se v Plzni počítalo s tím, že odejde na hostování.

Přitom na malém Euru v Polsku patřil ke klíčovým hráčům Hapalova výběru a dvakrát se zapsal i mezi střelce. Jak proti Anglii, tak v duelu se Švédskem skóroval hlavou.

Přestup za 25 miliónů?

Portugalce zaujal slovenský mladík natolik, že mu nabídli angažmá v Benfice Lisabon. „Na mistrovství Evropy se prezentoval jako platný hráč, v Plzni s ním příliš nepočítali," komentoval pro šport.sk bleskový transfer hráčský agent Martin Petráš.

Plzeň skutečně potvrdila, že Chrienovi v přestupu bránit nebude, výši přestupové částky se oba kluby dohodly nezveřejňovat. V kuloárech se však hovoří o tom, že Viktoria by měla za Chrienův transfer zinkasovat necelý milión eur, tedy přibližně 25 miliónů korun.

"Martin odehrál skvělý šampionát a dostal velmi zajímavou nabídku, která se prakticky nedala odmítnout. Za celou Viktorku bych mu popřál, ať se mu v Portugalsku daří," okomentoval transfer na oficiálním klubovém webu generální manažer Adolf Šádek.

O slovenské mladíky je po ME v Polsku vůbec v Evropě zájem. Lobotku chce Slavia, ale je o něho zájem údajně i v Německu a Španělsku, Mihálik už definitivně vyměnil pražský Eden za polský Krakov, o Škrniara projevil zájem Inter Milán.

Reklama

Související témata: