Hlavní obsah

Letenský Babylon? Žádný problém. Trenér přece nevysvětluje dějepis, směje se sparťan Kadlec

Františkovy Lázně

V zahraničí strávil obránce fotbalové Sparty Michal Kadlec osm sezón, současný letenský „Babylon" tedy bere normálně. Naopak ve velkém počtu cizinců vidí pozitivum pro české spoluhráče, kteří si dělají ambice na angažmá v cizině.

Sparta na soustředění ve Františkových Lázních - Michal KadlecVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak probíhá komunikace v kabině i na hřišti?

Pro osobně je to bez problémů. Připadá mi, jako bych byl zase v zahraničí. Na tréninku se mluví anglicky, v tom není problém.

Umí anglicky všichni fotbalisté?

Mladé, kteří tímto jazykem tolik nevládnou, to aspoň donutí se anglicky pořádně naučit. Hodí se jim to, pokud by chtěli jít někdy ven. I ve fotbale je úředním světovým jazykem angličtina.

Na druhou stranu, fotbalový slovník není široký...

Přesně tak, souhlasím. Není to tak, že bychom psali slohy, nebo že by nám kouč v angličtině vysvětloval dějepis.(směje se) Je to vyloženě o fotbale, ty pojmy a povely člověk zná. Není to nic nového pro nikoho.

Napadlo by vás na konci uplynulé sezóny, že na startu letní přípravy bude v kabině Sparty tolik zahraničních hráčů?

Myslím, že to nenapadlo nikoho. Ale proč ne? Je to změna. Člověk zatím neví, jaká bude, ale vypadá to pozitivně.

Je odlišný i způsob přípravy?

Zatím je to hodně náročné. Připomíná mi to dřívější doby, kdy se první týden většinou jen běhalo. Každý trenér to má jiné. Jak se říká, že se ze začátku nabírá kondice s balónem, tak tady to bylo vyloženě bez míče.(směje se)

Jaký je trenér Stramaccioni?

Je složité soudit po pár dnech. Je vidět, že to má všechno spád, klade důraz na detail, na provedení. Má věci důkladně promyšlené. Je to na nejvyšší úrovni, na jakou jsem zvyklý ze zahraničí.

Reklama

Související témata: