Hlavní obsah

Kemp mistra: tvrdá dřina i beach volejbal

Pöllauberg

Po úzké cestě do údolí si to pomalu šine autobus. Sotva párkrát zatočí, brzdí u stadiónu v městečku Pöllau. Na dvou perfektně připravených hřištích vzápětí začíná dopolední trénink fotbalové Slavie. Úřadující český mistr se ve Štýrsku chystá na novou sezónu, na jejímž začátku vstoupí do bojů o Ligu mistrů.

Foto: Robert Neumann, Právo

Soustředění v Rakousku si sešívaní zpestřili i plážovým volejbalem.

Článek

Trávníky jsou jedna báseň. Na prvním se potí trojice brankářů v čele s posilou Janem Laštůvkou, na vedlejším hrají oblíbené bago hráči do pole. Včetně všech největších zahraničních hvězd.

Legrace však po dvaceti minutách končí, červenobílý trenérský štáb pak dá Dannymu a spol. pořádně do čela. Přestože mají po ostré přípravě s Krasnodarem. V třiatřicetistupňovém parnu nakonec strávili dvě hodiny. „Bylo to hodně náročný, až se z nás kouřilo. Dopoledne je tu pokaždé horko, odpoledne ale většinou přijde bouřka. První den padaly i kroupy," řekl kapitán Jiří Bílek po příjezdu do pětihvězdičkového hotelu Retter. Slávisté z něj mají výhled na přilehlé kopce.

Mužstvo po dřině regenerovalo v hotelovém wellness centru, které zahrnuje krytý a venkovní bazén, hřiště na beach volejbal, pět saun, vířivku i vodní postele. „Podmínky jsou tu naprosto skvělé. Hotel i hřiště jsou vynikající, máme tady všechno, co potřebujeme," těší Bílka.

Slávisty v Rakousku ještě čeká zápas a anglickým West Bromwichem (ve středu), poté se vracejí do Prahy. Generálku na novou sezónu odehrají 16. července v Edenu s Nice.

Reklama

Související témata: