Hlavní obsah

Sparta pokračuje v drahých nákupech. Má přijít hvězda Neapole a konkurent pro Váchu

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta nejspíš s posilováním kádru nekončí. Podle italských a francouzských médií se zajímají ještě o dva zahraniční hráče. Na Apeninském poloostrově se Letenští zaměřili na záložníka Emanueleho Giaccheriniho, v zemi galského kohouta zase na obránce Georgese Mandjecka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Stramaccioni si vyhlédl další posily.

Článek

V letním přestupovém okně přivedli už osm zahraničních hráčů. Naposledy tureckého stopera Semiha Kayu z Galatasaraye. Do Sparty v brzké době možná přibydou další.

Italské servery ilcalcionapoli.it a ilmionapoli.it přispěchaly v pondělí se zprávou, že Sparta je jedním ze zájemců o služby Emanueleho Giaccheriniho. Dvaatřicetiletý křídelník je hráčem Neapole, se kterou má smlouvu ještě na dva roky.

Nicméně zkušený hráč není v klubu příliš spokojený a hledá oživení, a toho chce právě využít trenér Andrea Stramaccioni. Kromě pražského klubu ho chtějí i tři kluby ze Serie A (Atalanta, FC Janov, Chievo Verona). Během své bohaté kariéry nastupoval rodák z Bibbieny za Juventus či Sunderland.

Slávista krajanovi Prahu vřele doporučil

S možnou další posilou pro Spartu přispěchal renomovaný francouzský deník L´Equipe. Podle jeho informací poslalo vedení klubu první nabídku na kamerunského záložníka Georgese Mandjecka z Mét. Osmadvacetiletý středopolař nastupuje na pozici defenzivního záložníka, na které ve Spartě hraje Lukáš Vácha. Zkušený český hráč se na soustředění zranil a Stramaccioni vyhlásil, že právě na tento post hledá náhradu.

Mandjeck je mistr černého kontinentu, letos s Kamerunem vyhrál Africký pohár národů. Chystá se tedy velmi pikantní derby. V reprezentaci je jeho spoluhráčem slávista Michael Ngadeu Ngadjui, který podle našich informací krajanovi Prahu vřele doporučil.

Nákup Mandjecka by měl Spartu vyjít na přibližně 40 miliónů korun. Dohoda klubů je velmi blízko, Kamerunec by mohl přistát v Praze v nejbližších dnech, ba dokonce hodinách.

Již dnes se do tréninku Sparty zapojí turecký stoper Semih Kaya, zatím poslední letenská akvizice.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice