Hlavní obsah

Sázkaři před startem fotbalové ligy věří v obhajobu Slavie

Praha

Zatímco sázkové kanceláře se neshodnou, kdo je největším favoritem nadcházejícího ročníku první fotbalové ligy, tipující poměrně jasně věří obhájci trofeje Slavii. Na titul pražského rivala Sparty míří zhruba o polovinu méně sázek, s dalším výrazným odstupem pak následuje Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Mareček (vzadu) a slávista Muris Mešanovič.

Článek

Bookmakeři se shodnou, že o titulu by se mělo rozhodnout mezi oběma pražskými "S", která v létě dosud nevídaně investovala do posil a přivedla řadu zvučných zahraničních jmen. Jednotlivé společnosti se už ale rozcházejí v tom, zda je favoritem Slavia s třemi hvězdami z ciziny Dannym, Halilem Altintopem a Ruslanem Rotaněm, nebo Sparta s novým italským trenérem Andreou Stramaccionim a deseti zahraničními akvizicemi.

Zatímco Tipsport, Chance a Synot Tip nepatrně víc věří Slavii, Sazka se kloní spíš ke Spartě a Fortuna vidí šance obou pražských rivalů naprosto vyrovnaně. Třetím největším favoritem je podle sázkových kanceláří Plzeň s kurzy nad 5:1.

„Sparta i Slavia proti Plzni razantně posílily, především o zahraniční hráče. Z akvizic je zřejmé, že této sezóně přikládají velký význam a velmi se na ni soustředí, protože vítěz 1. ligy postoupí přímo do Ligy mistrů. Kurzy kolem 2:1 znamenají, že je to prakticky jen mezi pražskými velkokluby, tedy 50:50," poukazuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Pánové Křetínský s Tvrdíkem opravdu popustili uzdu své fantazii, takovou nákupní horečku jsme v lize nezažili. Predikovat v takové situaci favorita je asi tak složité, jako odhadnout, jestli se vaší afroamerické manželce narodí běloch nebo černoch," směje se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny. "Dokáže Vrba naposledy zmobilizovat staré pardály? Sedne si ve Spartě zbrusu nový italský model? Dokáží sešívaní ještě posunout už tak vysoce nastavenou laťku? V tomto případě podle mě nelze sázet jinak než srdcem, objektivně ale zatím nejlépe působí banda z Vršovic," dodává.

Na Slavii se sází nejvíc

Tipující mají jasněji a očekávají, že poprvé od sezony 2008/09 se bude z obhajoby radovat Slavia. U Tipsportu zatím klienti vsadili na triumf červenobílých asi půl miliónu korun, zhruba o polovinu méně sázek míří na Spartu. Na Slavii také společnost přijala nejvyšší jednotlivou sázku v hodnotě 80 tisíc korun. Na 573 tiketů zařadili tipující titul pro navrátilce do ligy Baník Ostrava s vysokým kurzem 400:1.

„Možná v tom hraje roli i návrat Milana Baroše, a tak v Ostravě můžeme čekat fotbalovou horečku," míní Urbanec.

Také u Chance více než polovina tipujících věří Slavii. Třetina lidí sází na Spartu a jen dvanáct procent se přiklání k Plzni, která vyhrála dva z předchozích tří ročníků a naposledy skončila těsně druhá.

Největším adeptem na pád do druhé ligy je pro bookmakery jednoznačně Jihlava. Názory na druhého sestupujícího se už liší - Tipsport a Chance označily Karvinou, zatímco Synot Tip Bohemians 1905.

Přehled kurzů na mistra:
Tipsport:
1. Slavia 2,25:1,
2. Sparta 2,3:1,
3. Plzeň 5,5:1,
4. Mladá Boleslav 80:1,
5. Zlín 100:1.
Fortuna:
1. Slavia a Sparta 2,25:1,
3. Plzeň 5,8:1,
4. Mladá Boleslav 90:1,
5. Teplice a Zlín 150:1.
Chance:
1. Slavia 2,25:1,
2. Sparta 2,3:1,
3. Plzeň 5,5:1,
4. Mladá Boleslav 80:1,
5. Zlín 100:1.
Sazka:
1. Sparta 2,2:1,
2. Slavia 2,3:1,
3. Plzeň 5,5:1,
4. Mladá Boleslav 51:1,
5. Teplice a Liberec 81:1.
Synot Tip:
1. Slavia 2,15:1,
2. Sparta 2,75:1,
3. Plzeň 5:1,
4. Mladá Boleslav 40:1,
5. Liberec 80:1.

Reklama

Související témata: