Hlavní obsah

Stmelovací soustředění, fyzička, nové testy. Bolka hledá cestu z posledního místa

Praha

Jako účastník kvalifikace se dnes mohli teoreticky těšit na soupeře v základní skupině Evropské ligy. Realita je ovšem neúprosná. Fotbalisté Mladé Boleslavi došli jen do 3. předkola a vyřazení s albánským Skënderbeu Korcë na ně tvrdě dolehlo. Po pěti kolech jsou v české lize s jedním bodem poslední. „Nepamatuji si, že bych někdy měl tak špatný začátek,“ děsí se kouč Dušan Uhrin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší během utkání 5. kola HET ligy na Slavii. Takhle si návrat do Edenu nepředstavoval, jeho tým prohrál 0:4.

Článek
Fotogalerie

Krušná reprezentační přestávka. V Mladé Boleslavi budou během dvou týdnů hledat cestu zpátky a doufat, že hůř už jim být nemůže.

„Sezónu jsme přitom začali dobře a tři první zápasy v předkolech vyhráli. Pak jako by někdo mávl kouzelným proutkem - a je tady úplně jiný tým. Vyřadili nás Albánci a v lize jsme nic nevyhráli, máme jediný bod. Každý si musí sáhnout do svědomí, co pro tým udělal," kaboní se záložník Petr Mareš.

Nedělní debakl 0:4 na Slavii mizérii jen podtrhl.

„Jsme ve špatné situaci. Na hráče dolehla - a na nás taky. Musíme se dát dohromady hlavně psychicky," netají šéf mladoboleslavského týmu Dušan Uhrin.

Kondice je teď nejdůležitější

Hráči si tak na přelomu srpna a září budou připadat jako během letní přípravy. „Pojedeme se stmelit na soustředění, což by nám mělo pomoci. Psychická stránka je nalomená, musíme připravit hráče kvalitně fyzicky i psychicky," avizuje trenér.

Neztrácí naději, že přestávku mužstvu pomůže. „Pevně věřím, že se připravíme lépe. Začali jsme sezónu hrozně brzy. V první řadě musíme nabrat fyzičku. Kdo se nám zraní na týden, dostává se zpátky měsíc, což je strašná doba. Znovu uděláme testy, kondice je teď nejdůležitější," zdůrazňuje Uhrin.

Již po porážce s Libercem skončili v juniorce obránce Čmovš a brankář Diviš. „Těžko můžete počítat s někým, kdo ustavičně dělá chyby. Boleslav se jich chtěla zbavit již dřív, až já to udělal. S přeřazením dalších hráčů už nepočítáme," vysvětluje Uhrin.

Jeho svěřencům je jasné, co je čeká. „Již před Slavií došlo na nějaké opatření, která jsme akceptovali. Musíme prvních pět kol hodit za hlavu, potrénovat, zvednout se psychicky. Začít od nuly, změnit úplně všechno, jezdit po zadku," přeje si Mareš.

Nejbližší domácí duel s Brnem ukáže, zda znovu nezůstane jen u slov...

Reklama

Související témata: