Hlavní obsah

Perná zkouška pro sešívané. Derby se Spartou hned tři dny po Maccabi

Během reprezentační přestávky potřebují nabrat hodně sil. Další pokračování klubové sezóny totiž bude pro sešívané pekelné. V sobotu 9. září fotbalisté pražské Slavie nastoupí v Olomouci, která má v tabulce jen o bod méně než Šilhavého tým. Ve čtvrtek 14. září pak červenobílí rozehrají skupinu Evropské ligy domácím duelem s Maccabi Tel Aviv - a hned tři dny po izraelském soupeři nastoupí v Edenu k velkému derby Sparta!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda (vlevo) ze Slavie a obránce Sparty Mario Holek během posledního derby v Edenu.

Článek

Fanoušci už mají jasno. Během čtvrtka byly stanoveny pevné termíny 7. ligového kola. K prvnímu derby pražských S v sezóně dojde v neděli 17. září. Slavia přivítá Spartu v Edenu od 18:00 v přímém televizním přenosu stanice O2 TV Sport.

V minulé sezóně žádný z rivalů nedokázal ve vzájemných zápasech zvítězit na svém stadiónu, ale celkově úspěšnější byla mistrovská Slavia, jež přenechala konkurentům z Letné jediný bod za dubnovou remízu 1:1. Na hřišti Sparty pozdější šampióni zvítězili před rokem 2:0.

Den k dobru proti sešívaným dostali další dva zástupci v Evropské lize. Až v pondělí 18. září dojde na vzájemný duel Plzně se Zlínem před kamerami ČT sport. Viktoria předtím nastoupí v Bukurešti proti FCSB a Ševci se utkají v olomouckém azylu s Tiraspolem.

Sedmé kolo tak bude roztažené do čtyř dnů. Dalším televizním utkáním ligového víkendu bude sobotní zápas Karviné s Olomoucí (ČT sport).

Program 7. kola:
Pátek 15. září:
18:00 Dukla Praha - Baník Ostrava,
18:00 Teplice - Bohemians 1905,
Sobota 16. září:
17:00 Karviná - Olomouc (ČT sport),
17:00 Brno - Liberec.
19:00 Slovácko - Mladá Boleslav.
Neděle 17. září:
15:00 Jablonec - Jihlava,
18:00 Slavia Praha - Sparta Praha (O2 TV Sport)
Pondělí 18. září:
18:00 Plzeň - Zlín (ČT sport).

Reklama

Související témata: