Hlavní obsah

Spolu budeme silnější, řekli si Mingazov s Uhrinem a jejich spojení skutečně fungovalo

Mladá Boleslav

Nepotkali se u Kolína, jako ti dva méďové z večerníčku, ale v Praze se sešli. „Potřebuju tvou pomoc,“ nedělal kouč Dušan Uhrin žádné cavyky s tím, že v tíživé situaci by turkmenského legionáře moc rád přivedl do Mladé Boleslavi. „Já zase vaši,“ hlesl Ruslan Mingazov, který nezapomněl, že mladý Uhrin byl tím, kdo si ho vyhlédl v Jablonci a v dobách svého slávistického angažmá ho přivedl do Edenu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruslan Mingazov se v Mladé Boleslavi hned uvedl gólem.

Článek
Fotogalerie

Notovali se, záleželo ovšem na Slavii, zda bude s odchodem reprezentanta Turkmenistánu souhlasit. Třeba na hostování, podstatné ale bylo, aby dala svolení.

„Zachovala se vstřícně," naznačil Uhrin, že v Edenu kontakty pořád ještě má a jeho přání tam splní. Dokonce až takovou měrou, že hostování Mingazova přikryla mlčením až do nedělního poledne, aby byl brněnský soupeř Mladé Boleslavi patřičně překvapen tím, kdo že to v sestavě domácích nastupuje.

Nejdřív ale musel dát samo sebou svolení současný slávistický kouč Jaroslav Šilhavý.

„Mingi, nedostaneš tolik prostoru, aby si hrál. Jsi ve Slavii," slyšel od něho Mingazov a vůbec se na trenéra nezlobil.

„Udělal pro mě spoustu věcí. Přivedl mě do Jablonce, v loňské sezóně jsem pod ním vyhrál český titul, i teď mi na rovinu řekl, jak se věci mají. Bylo mi jasné, že v současném napěchovaném kádru Slavie se na hřiště opravdu moc nedostanu," prozrazoval Mingazov, co si pro změnu povídal se Šilhavým.

Chvíli rusky, pak zase anglicky, ale pořád s úsměvem ve tváři. „Nikdo mě ze Slavie nevyháněl, mohl jsem zůstat. Sedět na lavičce, odpočívat, chodit po Praze a užívat si města. Jenže já chtěl hrát. Byl jsem po fotbale už celý hladový," netajil, že po rozhovoru se slávistickým trenérem nebylo co řešit.

Zvlášť když od trenéra Uhrina mladšího slyšel: „Spolu budeme silní."

Však se to také v duelu s Brnem potvrdilo. Mingazov se sice vrátil z kvalifikačního zápasu Asijského poháru v Singapuru pokopaný a zraněný, ale chtěl mermomocí nastoupit. "Přitom to nebylo na to, aby hrál, ale on za každou cenu chtěl," potvrzoval Uhrin.

Mingazov chtěl dokázat, že vzájemné spojení s trenérem bude fungovat, na hřiště šel a hned Uhrinovi i Mladé Boleslavi pomohl k výhře nad Brnem. I gólem, který vstřelil.

„Skvělý den pro mě i pro mužstvo. Teď už budeme určitě stoupat tabulkou vzhůru, protože dohromady budeme opravdu silnější. Když si ostatně vzpomenu na loňský rok, byli jsme se Slavií po pěti kolech až jedenáctí a nakonec jsme získali titul," připomínal pětadvacetiletý turkmenský reprezentant.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články