Hlavní obsah

Návrat do Plzně upekli s Vrbou ve sklípku. Lidi mi nevěřili, cítím zadostiučinění, říká Kolář

Praha

Už na to nemá. Je za zenitem. V tomto duchu mnozí experti i fanoušci reagovali na letní návrat Daniela Koláře do Plzně. Jenže 32letý záložník všem pochybovačům vytřel zrak: patří ke klíčovým mužům Vrbovy party, která válcuje fotbalovou ligu. Válí jako za mlada, rozhodl duely s největšími konkurenty: na Spartě i nedělní bitvu se Slavií (1:0).

Daniel Kolář zařídil svým gólem vítězství Plzně nad SlaviíVideo: Sport.cz

 
Článek

Trenér Pavel Vrba po výhře nad Slavií

Trenér Jaroslav Šilhavý po prohře v Plzni

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

„Samozřejmě, je to pro mě lehké zadostiučinění. Málo lidí mi věřilo, dost se o mně pochybovalo. Doufám, že realita je znamením, že ještě něco umím. A že jsem přínosem pro to, abychom s Plzní hráli v tabulce nahoře," řekl Kolář.

Západočechy loni v srpnu po osmi letech opustil, neboť neměl na výběr. Nefiguroval v plánech tehdejšího trenéra Pivarníka. Následovalo půlroční martýrium v tureckém Gaziantepsporu, které předčasně ukončil. Na jaře trénoval sám, přitom spřádal myšlenky na návrat. Zlomem byl telefonát a následná schůzka s trenérem Vrbou. Plácli si na stylovém místě: v jednom z moravských sklípků.

„Shodou okolností jezdíme ke známým na Moravu, kteří mají kousek od sebe vinné sklípky. Já věděl, že tam pan Vrba bude, on věděl, že přijedu já. Tak jsme se potkali ve sklípku. On se smlouvou, já bez práce," popisoval Kolář v nedávném rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Není poseroutka

Dvakrát do jedné řeky předtím vstoupil jen kdysi ve Spartě, proto návrat na místo, kde prožil zlatou éru, chvilku zvažoval. „Říkal jsem si pro sebe: možná bys tam neměl chodit, neudělá to dobrotu a podobně. Dal jsem si vedle sebe plusy a mínusy, sumíroval jsem si to v hlavě. Přišlo mi to nakonec jako nejlepší řešení. I když vykřičník vidím. Ale nejsem poseroutka, který by alibisticky přemýšlel o krizových scénářích," prohlásil před sezónou.

Realita? Jeho návrat probíhá podle toho nejlepšího možného scénáře. S kapitánskou páskou na ruce táhne Plzeň k titulu. „V létě se psalo, že Dan na to, aby hrál v Plzni, už nemá. Že mu Viktorka nebude vyhovovat. Jsem rád, že nám dokazuje, že to není pravda. A že je to špičkový hráč, který nám v klíčových momentech těžkých zápasů neskutečně pomáhá," lebedí si Vrba.

"Staří, dobří" Plzeňáci

Jeho sázka na „staré dobré" Plzeňáky, mezi něž Kolář patří, se ukazuje jako správná. Sparta se Slavií, které v létě do zahraničních posil a jejich platů investovaly desítky miliónů korun, se na Viktorii dívají z úctyhodné vzdálenosti.

„V létě byly ohlasy takové, že peníze vládnou fotbalu, a že když si někdo nakoupí hráče, tak mu to automaticky zaručí vítězství. Jsme rádi, že to každý zápas dementujeme. I když nemáme takové možnosti jako Slavia nebo Sparta, snažíme se hrát dobrý fotbal. V neděli jsme jim to dokázali," dodal Kolář.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články