Hlavní obsah

Plzeň zaplatí pokutu za přerušení šlágru, trest vyfasovaly i Sparta a Zlín

Aktualizováno

Šlágr lídr soutěže vyhrál a nadále tak mašíruje za titulem bez ztráty bodu. Malou kaňku ovšem registruje. Viktoria Plzeň musí kvůli chování fanoušků při utkání fotbalové ligy se Slavií (1:0) zaplatit pokutu 70 tisíc korun. Disciplinární komise potrestala vedoucí celek první ligy za nevhodné pokřiky a použití pyrotechniky, kvůli kterému byl zápas 13. kola krátce přerušen. Platit budou i Sparta a Zlín.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci Plzně se radovali, Západočeši ve šlágru 13. kola ligy vyhráli nad Slavií.

Článek

Plzeň pyká za porušení povinnosti pořádajícího klubu. Sudí Příhoda musel ve 14. minutě kvůli dýmu vycházejícímu z domácího kotle zápas přerušit. Fanoušky Viktorie se okamžitě vydali přes hřiště umravnit majitel klubu Tomáš Paclík s ředitelem Adolfem Šádkem, po chvíli zápas pokračoval.

Kvůli přečinům příznivců při vzájemném utkání (2:2) budou platit také Zlín se Spartou. Moravský celek dostal pokutu 50 tisíc korun za pronesení pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu. Stejnou částku zaplatí kvůli použití pyrotechniky i Pražané.

Kouřové efekty se nevyhýbají ani druhé lize. V ní disciplinárka potrestala Vlašim, která za pyrotechniku při utkání s Třincem dostala pokutu 25 tisíc korun.

Vítkovický Dominik Urbančok dostal stop na jedno utkání za čtyři žluté karty.

Reklama

Související témata: