Hlavní obsah

Desetiletou černou sérii v Evropě ukončili. Zlomí sešívaní také komplex Jablonec?

Praha

Když už bořit dlouhodobé strašáky, tak se vším všudy, ne? Sešívaní ve čtvrtek zvítězili 2:0 na půdě Maccabi Tel Aviv, což znamenalo, že na soupeřově hřišti se na evropské scéně radovali po dlouhých 20 zápasech a poprvé od roku 2007! Hned po návratu pak fotbalisty pražské Slavie čeká další výzva. Pondělní duel v Jablonci. Na Střelnici červenobílí v lize naposledy zvítězili před osmi zápasy v březnu 2009. Poslední čtyři vzájemné duely skončily remízou a Slavia soupeře neporazila osmkrát za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký Luděk Pernica (vlevo) a Jaromír Zmrhal ze Slavie v jarním duelu v Edenu, který skončil 1:1.

Článek

Musejí reagovat na razantní podzimní marš ligového nováčka. Olomouc v neděli porazila i Spartu a na druhé příčce má před Slavií slibný náskok čtyř bodů. Sešívaní však mají dohrávku 15. kola k dobru.

„Jablonec má silné mužstvo, hraje dobrý fotbal, je produktivní. Na domácím hřišti jsou ještě těžším soupeřem než venku. V posledním zápase prohráli, takže nezdar budou chtít odčinit doma," uvědomuje si trenér Jaroslav Šilhavý, který se vrací do místa svého bývalého působiště.

„Motivaci na pražská S tam mají vždy velkou. Ale já věřím, že také my budeme po posledních výsledcích zdravě namotivovaní. Že navážeme na poslední výkony, kdy jsme byli produktivní, že závěr podzimu zvládneme. Snad nás v Jablonci nezaskočí počasí a odehrajeme dobrý zápas," doufá Šilhavý.

Se Slavií dokážou hrát

Severočeši jsou ovšem proti. „Slavia je poslední ligový mistr, má silný kádr, který doplnili hráči za desítky miliónů. Spolu s Plzní je to nejtěžší soupeř. Zápas bude hodně o naší poctivosti, důrazu a zodpovědnosti," poukazuje Zdeněk Klucký, trenér Jablonce.

Věří, že jeho chlapci nejsou bez šance. „V posledních zápasech se Slavií byl náš přístup dobrý a sehráli jsme kvalitní utkání. Teď to potřebujeme zopakovat a nedělat vzadu chyby," přeje si Klucký.

Zápas Jablonec - Slavia se hraje od 17:30, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články