Hlavní obsah

Atomový mravenec musel dát gól Liverpoolu, aby ho Stramaccioni vzal na milost

Alespoň loučení s ligovým podzimem se jim povedlo. Fotbalisté pražské Sparty v letošní derniéře vyrovnali v neděli své maximum, jímž byly výhry 3:0 nad Teplicemi a v Jablonci. Ke třem bodům výrazně přispěli dva Balkánci, kteří ze sestavy na dlouho dobu vypadli. Bosenský obránce Eldar Čivič si ligu naposledy zahrál v půlce srpna ve 3. kole v Liberci, srbský záložník Srdjan Plavšič pak v 9. kole na Dukle koncem září.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Bláznivý týden, který dost věrně ilustruje, jak bylo během podzimu na Letné každou chvíli všechno jinak.

Srdjan Plavšič nebyl v áčku vytížený, a tak s týmem do 23 let odletěl na mládežnický turnaj do Anglie. V úterý tam trefil Spartě výhru 1:0 nad Liverpoolem, ve čtvrtek odehrál celý zápas s Eindhovenem (3:4).

Po návratu se nečekaně objevil v základní sestavě áčka - a diváci ho v duelu s Mladou Boleslaví zvolili nejlepším hráčem Sparty! Navíc přesně v den, kdy vitální mladík s přezdívkou Atomový mravenec oslavil 22. narozeniny.

„Už v týdnu jsem absolvoval dvojzápas za mládežnický výběr na turnaji Premier League International Cup. Tam jsem dostal trošku herní praxe, kterou jsem nyní mohl využít. Jsem moc rád, pauza byla opravdu dlouhá," poukazuje Plavšič.

V Anglii s ním byl i jeho kolega. Eldar Čivič se ovšem vracel již po utkání s Liverpoolem, protože v Praze se zranil levý obránce Costa. A právě centr bosenského reprezentanta do 21 let si do branky srazil brankář Jedlička a gól pak poprvé v historii české ligy posvětilo video.

„Byl jsem hodně překvapený. Chtěli jsme hodně dostávat míče do vápna, takže i tentokrát jsem zamýšlel najít centrem Šurala nebo Kadlece. Ale nakonec centr nedopadl nejhůř," směje se Čivič šťastnému gólu.

Neskrývá, že dlouhý čas mimo sestavu byl i pro něj těžký.

„Vrátil jsem se z Anglie kvůli zranění Costy, takže jsem byl celkem překvapený. Nicméně i mně zápas na turnaji pomohl, i díky němu jsem mohl proti Boleslavi odehrát celý zápas. Tréninky jsou důležité, ale zápasové tempo je zásadní," líčí Čivič.

Reklama

Související témata: