Hlavní obsah

Jihlava - Hradec Králové 2:2Schumacher vjel do zimní ligy. Vysočina zkouší mladého mistra z Dortmundu

Aktualizováno

Byl by atrakcí už jen svým příjmením. Fotbalisté Jihlavy ve svém úvodním vystoupení v zimní Tipsport lize proti Hradci Králové (2:2) vyzkoušeli Tilla Schumachera. Německý obránce byl kapitánem mistrovského týmu Borussie Dortmund v kategorii do 19 let, o víkendu už sehrál zápas také za Pardubice. Ve druhém středečním duelu turnaje Brno zvítězilo 1:0 nad Znojmem.

Foto: Radek Klier, fkpardubice.cz

Till Schumacher během zkoušky v dresu Pardubic.

Článek

Je mu teprve dvacet a slávy legendárního pilota Michaela Schumachera samozřejmě nedosahuje. Zajímavou posilou by ale jeho jmenovec určitě byl. Till Schumacher o víkendu nastoupil za druholigové Pardubice, jenže míří výš. Ve středu už se objevil v dresu prvoligové Jihlavy.

Mladý německý obránce vyrůstal v mládežnických týmech Dortmundu a v roce 2016 dovedl jako kapitán dorost Borussie U-19 k mistrovskému titulu. V minulé sezóně si tedy zahrál mládežnickou Ligu mistrů a objevil se i v německé reprezentaci do 20 let. V aktuální sezóně byl hráčem rezervního týmu, ovšem figuroval i na soupisce áčka pro Ligu mistrů.

„Česká republika je zajímavou zemí. Mladý hráč se tady může fotbalově rozvinout a pak se třeba vrátit do Německa. A to je zajímavá varianta a může být pro hráče přínosná," naznačuje své záměry testovaný obránce, jemuž noví spoluhráči logicky hned přezdívají Schumi.

Hned se zapojil do kombinace

„Byl jsem překvapený, jak dobře se nám v prvním zápase přípravy dařilo kombinovat. Zapojoval se i německý obránce. Vypadá velmi dobře, doufám, že zůstane," poukazuje autor prvního gólu Jozef Urblík.

Dalším testovaným hráčem v dresu Jihlavy byl čínský záložník Čou Ming Chao.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Praha-Horní Počernice):
Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 2:2 (2:0)
Branky: 21. Urblík, 25. Marcin - 67. a 86. Miker.
Jihlava - I. poločas: Valeš - Nový, Tlustý, Štěpánek, Schumacher - Mara - Fulnek, Marcin, Urblík, Popovič - Turyna.
II. poločas: Rakovan - Pecháček, Krejčí, Štěpánek, Schumacher (70. Řezáč) - Mara - Fulnek (70. Matulka), Daníček, Mašič, Čou Ming Chao - Klíma. Trenér: Svědík.
Skupina C (Brno):
Znojmo - Zbrojovka Brno 0:1 (0:1)
Branka: 2. Vraštil.
Brno - I. poločas: Melichárek - Vraštil, Kijanskas, Jovanovič, Lutonský - Sedlák - Přichystal, Pilík, Růsek, O. Vintr - Koné.
II. poločas: Halouska - Vraštil (76. Buchta), Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Polák - Juhar, Krejčí, Kratochvíl, Fortes - Zikl. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: