Hlavní obsah

Radši bych měl Rosického, netají Stramaccioni. Od Stanciua nicméně čeká velké věci

Praha

První dojem náramný. Všichni ve fotbalové Spartě si ovšem uvědomují, že přípravný duel proti třetiligovému Vltavínu (3:0) není odpovídajícím vzorkem. Až mistrovské zápasy odpoví, zda rekordní částka za přestup rumunského záložníka Nicolae Stanciua z Anderlechtu byla rozumnou investicí. „Je to hráč, který nám svojí kvalitou a kreativitou hodně pomůže ve středu hřiště,“ poukazuje trenér Andrea Stramaccioni.

Nicolae Stanciu má za sebou vydařenou premiéru v dresu SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dres Malého Mozarta s desítkou na zádech dostal rovnou. A musí mu být jasné, že s Tomášem Rosickým bude srovnávám. Proto přece Nicolae Stanciu na Letnou dorazil, aby od něj dirigentskou taktovku převzal.

„Radši bych měl Rosického, ale Tomáš už skončil," říká upřímně s úsměvem trenér Andrea Stramaccioni.

„Stanciua jsme chtěli už v létě a může týmu pomoci kreativitou a kvalitou ve středu zálohy, která nám bez Rosického chyběla. Hned v premiéře fanouškům ukázal, co dovede. Samozřejmě se musí adaptovat a pořádně se seznámit se spoluhráči. Jsme moc rádi, že ho máme v týmu," poukazuje italský kouč.

Kotalík: Nešli jsme přes 100 miliónů

Stanciu stál podle zákulisních informací v přepočtu 117 miliónů korun, což z něj činí suverénně nejdražšího fotbalistu v historii české ligy. Sparta ovšem s touto částkou nesouhlasí.

„Nemůžeme ji zveřejnit. Nepřesáhla však sto miliónů korun," říká generální ředitel letenského klubu Adam Kotalík.

„Jednání s Anderlechtem nebyla vůbec jednoduchá, vázla každou chvíli na drobnostech. Dohoda nakonec všechny stála dost času, nervů a trpělivosti," popisuje nekonečnou telenovelu.

„Nakonec i díky tomu, že hráč šel proti Anderlechtu s platem dolů, se přestup podařilo dotáhnout. Významnou měrou přispěli i agenti, protože jsme si stanovili rozpočet, který jsme nechtěli přesáhnout," dodává Kotalík.

Kangu brzdí jeho manažer

Letenští paralelně rozehráli další složitý případ. Jsou dohodnutí s Crvenou zvezdou Bělehrad na přestupu gabonského záložníka Guélora Kangy, zatím se však nedokázali domluvit s hráčem.

„Jsme domluveni, za jakých podmínek ho jeho klub uvolní do Sparty. Ale nedaří se najít dohodu s manažerem hráče. Nejsem schopen odhadnout, jestli přestup dotáhneme do úspěšného konce," netají Kotalík.

Není také žádným tajemstvím, že o brankáře Martina Dúbravku projevuje zájem Newcastle. „Dostali jsme oficiální nabídku na hostování pro jaro. Odmítli jsme ji, protože preferujeme hostování s povinnou opcí, nebo transfer. Poslali jsme jim své stanovisko a odpověď Newcastlu nemáme. Martin je tak nadále členem kádru Sparty," vysvětluje generální ředitel.

Reklama