Hlavní obsah

Sparta pouští další dva ze svých cizinců

Praha
Aktualizováno

Krátká zastávka v zimní Praze končí, fotbalisté Sparty vyrážejí do tepla na druhé soustředění ve Španělsku. Seznam účastníků zájezdu avizuje další zeštíhlení letenského kádru. Ruský obránce Vjačeslav Karavajev má souhlas jednat o přestupu. S mužstvem neletí ani španělský záložník Néstor Albiach, který míří na hostování do Mladé Boleslavi. Ještě během dneška by se mohl ke Středočechům připojit na soustředění na Kypru. Jarní hostování v české lize se pak hledá i pro sparťana Lukáše Juliše.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev a Václav Kadlec po derby se Slavií.

Článek

Dvacet pět hráčů včetně tří brankářů odcestovalo v neděli večer na soustředění na jih Španělska. V letenské výpravě chyběli Néstor, Juliš a Karavajev, mužstvo kouče Stramaccioniho naopak doplnil Jiří Boula z juniorky. Nechybí ani Rumun Nicolae Stanciu, který se po přestupu z Anderlechtu Brusel stal nejdražším fotbalistou české ligy.

Pozoruhodný je osud obránce Karavajeva, který se zařadil k nejvydařenějším posilám Sparty za poslední dobu a kabina si ho dokonce zvolila nejlepším hráčem týmu za minulou sezónu. Jenže po letním příchodu italského kouče Stramaccioniho začal ruský bek chřadnout před očima a přestup pro něj bude vysvobozením.

Spekulovalo se, že o Karavajeva projevuje zájem konkurenční Slavia, v létě měl nabídku z Lokomotivu Moskva.

Španěl Néstor doplatil na příliš častá zranění. Smolařem je i Juliš. V prvním přípravném zápase sice dal Táborsku krásný gól, pak ovšem musel kvůli zranění opustit první soustředění ve Španělsku.

Sparťanskými soupeři budou dánský Aalborg (31. ledna), čínský Tchien-ťin Teda (3. února) a Spartak Moskva (7. února).

Reklama