Hlavní obsah

Kadlec hlásí návrat, Stramaccioni sčítá po generálce další pozitiva

Marbella

Úřadující ruský mistr byl nad jejich síly, kouč fotbalové Sparty je ovšem spokojený. „Prvních sedmdesát až sedmdesát pět minut jsme měli více šancí, ale nakonec prohráli. To ještě v přípravě není rozhodující, podstatné pro mě je, že jsem viděl hodně pozitivních věcí,“ popisuje Andrea Stramaccioni utkání se Spartakem Moskva (1:2). Sparta tak odjede ze Španělska s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Václav Kadlec.

Článek

Čím těžší protivník v generálce na jaro, tím lépe, poručil si italský trenér.

„Bylo velmi důležité, že jsme si mohli v posledním utkání otestovat naše kvality proti tak kvalitnímu soupeři," zdůrazňuje Andrea Stramaccioni pro klubový web.

„Požádal jsem, abychom se v závěrečném zápase v rámci kempu střetli nejen s týmem mezinárodních kvalit, ale zároveň také s někým, kdo bude v podobné fázi přípravy," dodává. Spartak Moskva se už příští týden utká s Bilbaem v Evropské lize.

Sparta až v šestém přípravném duelu letos poprvé prohrála.

„Převážnou část utkání jsme předváděli svoji hru, v některých pasážích pak měli utkání plně pod kontrolou. Nebáli jsme se tvořit, hráči byli na svých pozicích zodpovědní," kvituje Stramaccioni.

Kadlecovi se na hrotu líbí

Potěšil ho autor jediné branky Václav Kadlec. „Chyběl nám v první části přípravy, je tedy důležité, že dal gól. Nastoupil na hrotu, kde má trochu jiné úkoly, než když hraje na křídle. Oceňuji nejen vstřelenou branku, ale i způsob, jakým otevíral prostory svým spoluhráčům," chválí italský trenér.

„V útoku se zkrátka cítím dobře. Za gól jsem rád, protože jsem teď v přátelácích žádný nevstřelil," těší Václava Kadlece s dovětkem, že Zahustelovu ideální pobídku proměnit musel.

„Odehrál jsem potřetí nějakých šedesát minut, cítím se docela fajn a myslím, že jsem připravený na jarní část. Chvíli jsem doháněl manko po problémech se svaly, každopádně je to už pryč," líčí Kadlec.

Kaya má znovu delší výpadek

V noci ze čtvrtka na pátek se mužstvo vrací zpět do Prahy. Ligové jaro otevře v neděli 18. února domácím duelem s Libercem.

Zatímco Josef Šural a Tal Ben Chaim nehráli z preventivních důvodů, turecký stoper Semih Kaya je znovu na marodce.

„Bohužel měl opět delší výpadek a bude k návratu potřebovat víc času," lituje Stramaccioni.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava