Hlavní obsah

Proč Bartek litoval, že nešlápl do lejna? Trefit jednou ranou obě tyče, to se opravdu hned tak nepovede

Praha

Takový pech. A v jubilejním dvoustém ligovém zápase k tomu. „Trefit jednou střelou obě tyče, to se mi ještě nikdy nestalo a asi už nikdy nestane,“ povzdechl si záložník pražských Bohemians Daniel Bartek po duelu se Slavií, v němž ho skutečně provázela nehorázná smůla. Místo aby sedmnáctou ligovou trefou v kariéře oslavil kulaté jubileum, zbyly mu jen oči pro pláč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Bartek si mohl jen postesknout nad nehoráznou smůlou.

Článek

„Měl jsem nejspíš před zápasem šlápnout do nějakého lejna, pak bych možná víc štěstí měl," ulevoval si třicetiletý fotbalista rozčarovaný z toho, že jeho rána neskončila za Kolářovými zády a Klokani tudíž v Edenu nezískali ani bod.

„A to jsem se už chystal slavit, když trefil balón tyč poprvé. Chyběl snad centimetr či dva," nevěřícně sledoval, jak míč putoval po brankové čáře k druhé tyči, od níž se odrazil zpátky do hřiště.

Sedmnáctý Bartkův ligový gól z toho nebyl, remíza pro jeho tým také ne.

„Zpočátku jsme se báli hrát a zbytečně se zbavovali míčů, až po inkasovaném gólu jsme se dostali k fotbalu, který jsme hrát chtěli a měli," vysvětloval Bartek krajně nepovedený výkon svého týmu v první půli, kterou sledoval z lavičky náhradníků. Až po čtyřiceti minutách trenér Hašek zavelel a Bartek k jubilejnímu dvoustému zápasu přece jen nastoupil.

„Inkasovaný gól v nastavení první půle nás probral. Prohrávali jsme, a tudíž neměli co ztratit. Škoda mé a pak i Kabajevovy šance, nerozhodný výsledek jsme v derby se Slavií uhrát mohli," litoval Bartek, že dvoustý ligový zápas nevyšel lépe. „Pak by to bylo samozřejmě veselejší, takhle budu mít na jubilejní utkání smíšené vzpomínky."

Reklama

Související témata: