Hlavní obsah

Řezníček hattrickem poslal Olomouc na třetí místo! Baník výhrou oživil naději na záchranu

Praha
Aktualizováno

První fotbalová liga se dnes po reprezentační přestávce opět rozběhla dvěma zápasy 22. kola. Olomouc zabrala v boji o poháry, když díky hattricku Jakuba Řezníčka otočila zápas na Dukle a po výhře 3:2 se alespoň dočasně posunula na třetí příčku o dva body před Liberec. Poslední Ostrava po pěti zápasech konečně slavila výhru, Jihlavu doma zdolala 3:1. Premiérovou výhrou pod koučem Bohumilem Páníkem ještě vykřesala jisté naděje na záchranu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jozef Urblík z Jihlavy, Milan Baroš z Baníku Ostrava, Petr Tlustý z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Duel dvou týmů, kterým se na jaře moc nedaří, začala lépe Dukla, když ji po necelé půlhodině poslal šikovným obloučkem hlavou do vedení Ivan Schranz. Pak ale přišly velké chvíle olomouckého Jakuba Řezníčka.

Útočník hostující z Plzně nejprve po obrovské chybě brankáře Filipa Rady bleskově srovnal, po přestávce se pak v rozmezí deseti minut trefil dvakrát a mohl slavit hattrick. Dukla dvacet minut před koncem po přesné ráně Ondřeje Kušníra ze standardní situace snížila, ale třetí jarní domácí porážku už neodvrátila. Z desáté příčky tak má dál jen čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

Baník z posledních pěti zápasů měl na kontě jediný bod a proti Jihlavě už nutně potřeboval zabrat. Po půlhodině hry rozjásal ostravské fanoušky vedoucím gólem Milan Baroš, po přestávce ale domácí zaskočil vyrovnáním špatně hlídaný Marin Popovič.

Dvacet minut před koncem Baník přečkal obrovskou šanci Jiřího Klímy a krátce poté na druhé straně vstřelil krásný vítězný gól Robert Hrubý. Výhru pečetil premiérovou trefou v ostravském dresu Václav Procházka. Baník ztrácí nyní na záchranu pět bodů. Jihlava po skvělém vstupu do jara prohrála podruhé za sebou a od sestupových příček ji dělí tři body.

Fotbalová HET liga - 22. kolo:
Dukla - Olomouc 2:3
Branky: 27. Schranz, 71. Kušnír - 31. Řezníček, 58. Řezníček, 68. Řezníček
Ostrava - Jihlava 3:1
Branka: 31. Baroš, 72. Hrubý, 80. Procházka - 50. Popovič

Reklama