Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 1:1Mladá Boleslav i v oslabení vybojovala remízu v Teplicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Žitný 1 : 0
86. Komličenko 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 24. kole první ligy vybojovali remízu 1:1 v Teplicích, když vyrovnali pět minut před koncem i v oslabení bez vyloučeného Aleksandera Šušnjara. Domácí poslal do vedení v 59. minutě devatenáctiletý záložník Patrik Žitný, Boleslavští ale zásluhou Nikolaje Komličenka udrželi sérii šesti soutěžních zápasů bez porážky a s 26 body si polepšili v boji o záchranu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Aleksandar Šušnjar z Mladé Boleslavi a teplický Jakub Hora.

Článek

Teplice zahrozily v sedmé minutě, kdy centr doputoval až k Horovi, který ale z voleje branku těsně přestřelil. Pak ale byla nebezpečná hlavně Boleslav. Valentovu hlavičku skvěle zlikvidoval brankář Diviš a z následného rohu hlavičkoval do břevna Šušnjar, který ještě na podzim hrál za Teplice.

Domácí mohli jít do vedení ve 26. minutě, kdy Rezek dokonce dostal míč do branky, ale sudí gól neuznali kvůli tomu, že míč už předtím opustil hřiště. Za hosty pak měl dvě možnosti Valenta, ale nejprve z přímého kopu netrefil branku a v poslední akci první půle nedokázal hlavičkou přelobovat brankáře.

Ve druhé půli ale opět potvrdil svou střeleckou formu teplický talent Žitný. Reprezentant do 19 let byl na konci vydařeného brejku čtyři na tři a po přihrávce Rezka vstřelil svůj třetí ligový gól v posledních čtyřech zápasech. Navíc se nedávno prosadil i v reprezentačním dresu.

Boleslav ve druhé půli posílila ofenzivu o Přikryla a Mageru, ale deset minut před koncem přišla o vyloučeného Šušnjara, který dostal druhou žlutou kartu. Přesto ale ještě z jediné vážnější šance ve druhé půli dokázala srovnat. Po rohovém kopu se prosadil Rus Komličenko, jenž tak oslavil gólem návrat do sestavy po disciplinárním trestu. Boleslav v lize neprohrála s Teplicemi už tři roky a pošesté za sebou.

24. kolo první fotbalové ligy
FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 59. Žitný - 86. Komličenko. Rozhodčí: Julínek - Antoníček, Podaný. ŽK: Žitný, Hora, Jeřábek - Šušnjar. ČK: 81. Šušnjar. Diváci: 3421.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Kučera, Soungole - Hora, Žitný, Rezek (88. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
M. Boleslav: Poláček - Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka - Jánoš, Hubínek (46. Přikryl) - Ladra, Valenta (77. Kateřiňák), Mareš (61. Magera) - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: