Hlavní obsah

Přežili jsme klinickou smrt, ví Hapal po první výhře venku

Jihlava

Sice šťastně, dlouhá mizérie však přece jen skončila. Fotbalisté pražské Sparty porazili Kangovým gólem Jihlavu 1:0, což znamená, že venku vyhráli poprvé od loňského října. Na hřišti soupeře zvítězili poprvé pod taktovkou trenéra Pavla Hapala. „Výhra se rodila těžce, ale pro psychiku je takové vítězství moc dobré,“ cení si Hapal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Pavel Hapal se v Jihlavě dočkal první výhry venku.

Článek
Fotogalerie

Těsná výhra na půdě sestupem ohroženého soupeře. Byl zápas hlavně o bojovnosti?

Naopak, myslím si, že v první půli jsme měli velkou převahu. Byli jsme silní na míči, ale své šance nevyužili. Pak jsme přečkali klinickou smrt, soupeř měl dvě velké šance. Čekali jsme na jednu situaci, která pak přišla. Jsme moc rádi za výhru venku, čekali jsme na ni velmi dlouho.

Aspoň do víkendu jste se dostali na třetí místo. Důležitý posun, že?

Tabulku teď až tak neřešíme. Jsme rádi, takové výhry se rodí těžce. Pak jste šťastnější, vydřené tři body jsou cennější, než když někoho válcujete. Pro psychiku moc dobré.

Pokud jde o třetí místo, máte ho ve svých rukou s ohledem na Olomouc, kterou příště hostíte doma, ale ne na Jablonec. Asi budete potřebovat ještě jednu pomoc Slavie, která s ním hraje.

Výhrou v Jihlavě tlačíme na soupeře, kteří hrají až po nás. Víme, že Jablonec má třetí příčku ve své moci. Ale klidně nám může pomoci na jeho hřišti i Karviná, pro Jablonec nic jednouchého. Nemáme situaci ve svých rukou, ale děláme pro třetí příčku maximum.

V roli zachránce se tentokrát představil Kanga. Jak důležitý pro vás je?

Měl několik střeleckých pokusů, nakonec byl odměněn po pokusu z dálky. Myslím, že odehrál vynikající zápas.

Jaké vážně je zranění Václava Kadlece?

Pohnul si s kolenem a na zprávu od doktorů čekáme. Doufám, že zranění snad nebude až tak vážné.

Reklama

Související témata: