Hlavní obsah

Vrba rázně odmítl spekulace o odchodu, zato potvrdil, že několik nových posil se už Plzni upsalo

Plzeň

Titul sice získali, ale je před nimi spousta práce. „Základní skupina Ligy mistrů je hodně náročná,“ ví své plzeňský trenér Pavel Vrba podivující se dotazům, zda po mistrovské korunovaci a přímém postupu do Champions League ve službách Viktorie zůstane.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba zdraví fanoušky po zisku mistrovského titulu.

Článek

Fotbalisté Plzně slavili s fanoušky také na náměstí. Přijeli tam i tankem!

Plzeň slaví titul a těší se na skupinu Ligy mistrů

Fotbalisté Plzně zvedají nad hlavu pohár pro mistra ligy

„Pokud máte nějaké informace, kam jdu a kdo je potvrdil, napište to. Pokud ne, není třeba se o tom bavit," rázně odmítl spekulace, že by se chystal k podobnému kroku, jakým překvapil ještě coby reprezentační trenér bezprostředně po evropském šampionátu ve Francii.

Ostatně, mnohokrát se nechal slyšet, že v hierarchii jeho hodnot představuje Champions League nejvyšší level, na jaký může jako trenér pomýšlet.

„A pro hráče samo sebou také. V Česku si jich Ligu mistrů zase až tak moc nezahraje. My v ní na podzim startovat budeme, což nám pomáhá při jednáních s fotbalisty, o které máme zájem," potvrdil Vrba, že obměnu kádru plánuje.

„Mírná obměna nás skutečně čeká. Minimálně čtyři hráči by přijít měli, některé už máme i podepsané," potvrdil, i když konkrétní jména samozřejmě nevyřkl.

To jen v kuloárech se spekuluje, že mistrovský dres plzeňské Viktorie by mohl obléknout nigerijský legionář Ubong Ekpai (22 let) působící ve Zlíně, že z Jihlavy by mohl přijít lotyšský útočník Dávis Ikaunieks (24 let), že v Olomouci má Plzeň vyhlédnutou dvojici David Houska (24) a Jakub Plšek (24), v Ostravě má políčeno na Roberta Hrubého (24) a v Jablonci na Jaroslava Zeleného (25).

Informace o letních akvizicích jsou tudíž zveřejněné, na vedení Viktorie ovšem bude, zda jejich pravdivost během příštích dnů a týdnů potvrdí. Jinak se totiž v duchu Vrbových slov nebude o čem bavit.

Reklama

Související témata: