Hlavní obsah

Komuniké ze 14. řádného zasedání výkonného výboru ČMFS

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

V Praze na Strahově se v pondělí 21. června 2010 uskutečnilo čtrnácté řádné zasedání Výkonného výboru ČMFS, který byl zvolen na 12. Valné hromadě ČMFS dne 27. června 2009.

Článek

VV schválil ceny vstupenek na utkání reprezentace „A ČR“ takto:

11.8. ČR – Lotyšsko – přátelské utkání v Liberci

Vstupné: hlavní tribuna a protilehlá 150 Kč, Ostatní 100 Kč, Děti do 15 let zdarma

7.9. ČR – Litva – kvalifikační utkání v Olomouci

Vstupné: hlavní tribuna a protilehlá 500 Kč, Ostatní 350 Kč, Snížená viditelnost 200 Kč

8.10. ČR – Skotsko – kvalifikační utkání v Praze v Synot Tip Aréně

Vstupné: hlavní tribuna a protilehlá 950 Kč, Ostatní 700 Kč, Snížená viditelnost 300 Kč

10 Kč z každé vstupenky při všech domácích utkáních reprezentace půjde na projekt Teribear Nadace Terezy Maxové Dětem.

VV vzal na vědomí návrh konceptu kandidatur na pořádání ME U21 a U17 v roce 2013:

U21 – 2 centra, 4 stadióny: Praha (Synot Tip Aréna, Generali Aréna), Brno-Olomouc (Andrův stadión, stadión 1. FC Slovácko, náhradní stadión Městský stadión Brno).

U17 – 1 centrum, 4 stadióny: Brno (Městský stadión Brno, stadión 1. FC Slovácko, SK Hanácká Slávia Kroměříž, Městský stadión Znojmo).

VV schválil výběr společnosti pro koncepční řešení ticketingu ČMFS:

VV na základě výběrového řízení a doporučení příslušné komise schvaluje výběr externího poskytovatele ticketingového systému pro ČMFS, a to společnost Sazka, se sítí 6500 prodejních míst po celé ČR.

VV schválil navrženou změnu soutěží mladšího i staršího dorostu od sezóny 2011/2012

VV schválil navrženou změnu soutěží mladšího i staršího dorostu od sezóny 2011/2012 s tím, že Řídící komise v Čechách i na Moravě může ještě doplnit soutěže nad úrovní krajských soutěží. Nad úrovní krajů jde o zavedení soutěží týmů mladších dorostů U16 a U17 Sportovních Center mládeže ČMFS s uzavřenou strukturou od sezóny 2011/2012. Všechny celky budou rozděleny do 3 skupin s maximálním počtem týmů 16 (2 skupiny české ligy MD a 1 skupina moravské ligy MD).

Všechny soutěže starších dorostů U19 se budou hrát samostatně a ve všech soutěžích nad úrovní krajů stejně. Nejvyšší soutěží U19 bude celostátní liga s 16 účastníky. Pod ní budou 3 skupiny druhé ligy (2 skupiny v Čechách, 1 na Moravě) smíšených soutěží klubů se statutem Sportovních Center mládeže ČMFS a týmů s nejlepším umístěním z divizí.

VV schválil návrh trenérů mládežnických družstev:

Profesionální trenér reprezentací U18 a U19 – Jaroslav Hřebík

Profesionální trenér reprezentací U16 a U17 – Josef Csaplár

Trenér brankářů U16 – U21 – Petr Kouba

VV schválil výběrovou komisi ČMFS pro minihřiště

VV schválil výběrovou komisi ČMFS pro minihřiště ve složení Rudolf Řepka, Marek Dráb, Libor Kabelka, Otakar Mestek a Petr Voženílek.

Realizovanými projekty v roce 2010 jsou FC Čechie Velká Dobrá, FK pardubice a FC Bučovice. Náhradníky jsou FC Vsetín, TJ Sokol Vilémov a TJ Slavia Malé Hoštice.

VV vzal na vědomí informace předsedy Komise rozhodčích Luďka Macely:

ČMFS byl přijat ke vstupu do UEFA Konvence rozhodčích – významný úspěch Komise rozhodčích – možnost čerpání 700.000 CHF v následujících 5 letech (cca 14 miliónu Kč) – na nábor, přípravu a vychovávání nových talentovaných rozhodčích v ČR.

VV potvrdil listiny delegátů a rozhodčích pro Gambrinus ligu a 2.ligu na sezónu 2010/2011:

Hlavní rozhodčí (27) – Jiří Adam, Tomáš Adámek, Petr Ardeleánu, Jaroslav Bílek, Pavel Býma, Dagmar Damková, Drahoslav Drábek, Pavel Franěk, Robert Hájek, Karel Hrubeš, Roman Hrubeš, Jiří Jech, Jan Jílek, Radek Kocián, Tomáš Kocourek, Libor Kovařík, Pavel Královec, Ondřej Lerch (postup), Milan Makovička, Radek Matějek, Petr Mikel, Dušan Možíš, Martin Nenadál (postup), Pavel Ochotnický, Michal Paták, Radek Příhoda, Miroslav Zelinka.

Asistenti (37) – Jana Adámková, Petr Čecháček, Zdeněk Dobrovolný, Patrik Filípek, Ladislav Gallo, Drahoslav Handlíř, Ivo Chytil, Jiří Jiřík, Antonín Kordula, Josef Košec, Zdeněk Koval, Tomáš Kovařík, Tomáš Lakomý, Luděk Lhoták, Emanuel Marek, Kryštof Mencl, Jiří Moláček, Jaroslav Moudrý, Ivo Nádvorník (postup), Jan Paták (postup), Ondřej pelikán, Pavel Peřina, Marek Pilný (postup), Dušan Pospíšil, Gustav Santarius, Petr Slavík, Marek Szarowski, Václav Štěrba, Roman Tacina, Ivan Teuber, Emil Ubias, Michal Urban, Martin Večeřa, Josef Vnuk (postup), Petr Vysloužil, Martin Wilczek, Miroslav Zlámal.

Delegáti (34) – Josef Bajer, Ladislav Čičmanec, Karel Fischer, Václav Gric, Luboš Helebrant, Vítězslav Holub, František Hubička, Václav Chytil, Jaroslav Káňa, Václav Krondl, Jan Lávička, Rudolf Lenfeld, Lubomír Martinec, Miroslav Maurer, Jaroslav Melichar, Luděk Nevrlý, Miloslav Noháč, Vlastislav Pánek, Petr Petřík, Jan Prokeš, Zdeněk Rumplík, Jiří Ruš, Václav Severýn, Miroslav Skála, Ivan Slabý, Jaromír Sova, Jiří Stiegler, Miroslav Svoboda, Jiří Trčka, Miroslav Tulinger, Jiří Ulrich, Jiří Veltruský, Milan Veltruský, Josef Vrzal.

VV schválil Komisi pro Ceny Fair Play ČMFS ve složení Ivan Hašek, Dalibor Kučera, Dušan Fitzel, Vladimír Šmicer a Petr Svěcený.

VV schválil doplnění Organizačního a kompetenčního řádu:

Zaměstnanci ČMFS či osoby pro něj pracující jako OSVČ nemohou po dobu trvání jejich pracovního poměru resp. smluvního vztahu přijmout kandidaturu do žádných volených orgánů ČMFS. Nerespektování této zásady bude posuzováno jako závažné porušení pracovní smlouvy.

VV schválil doplnění Licenční komise ČMFS:

VV jmenoval Radana Marka členem Licenční komise ČMFS.

VV poděkoval Jiřímu Kubíčkovi za jeho práci pro fotbal v minulém období a za přípravu nových Stanov ČMFS. VV ho plně rehabilitoval za disciplinární trest neoprávněně udělený v souvislosti s jeho vykonáváním funkce místopředsedy ČMFS.

Zároveň Jiřímu Kubíčkovi nebyla vyslovena důvěra k vykonávání funkce předsedy Legislativní rady především kvůli poslední kauze, tedy kvůli nahrání jeho telefonátu s Petrem Voženílkem, který byl následně medializován. Nový předseda Legislativní rady ČMFS bude jmenován výkonným výborem na příštím, srpnovém zasedání.

Člen VV Petr Doležal byl pověřen řízením Komise pro agenty po dobu nepřítomnosti Miroslava Kříže.

VV vzal na vědomí informace z prvního zasedání nové Odvolací a revizní komise a ztotožnil se s názorem ORK, která považuje rozhodnutí učiněná na tzv. zasedání 1.6.2010, tedy 3 dny před Valnou Hromadou, za nulitní.

VV schválil Směrnici ČMFS upravující start hráčů profesionálních klubů (střídavé starty mládeže).

VV neschválil projekt Farmy, tak jak byl navržen a rozhodl o přepracování návrhu.

VV schválil záměr vytvořit soutěž juniorských týmů klubů Gambrinus ligy a druhé ligy.

VV posoudil experimenty aplikované v Plzeňském kraji a vyvodil z nich následující závěry:

Ošetřování hráče na hrací ploše - zraněný hráč musí opustit hrací plochu (jako doposud), ale vrátit do hry se smí nejdříve po uplynutí 3 minut.

Toto bude zavedeno ihned v ČFL, MSFL a v divizích. Směrem dolů VV toto doporučuje zavést i do nižších soutěží na zkoušku pro následující sezónu – změnit Rozpis soutěží ještě nyní.

Hokejová střídání (vždy pouze v přerušené hře) – VV schvaluje a nařizuje ve všech soutěžích starších žáků, mladších žáků a přípravek, 10 minut před koncem se už nesmí střídat hokejovým způsobem (pouze při zranění).

Penaltový rozstřel po každém remízovém utkání – VV bere na vědomí a doporučuje změnu soutěžního řádu v příštím roce ve všech soutěžích starších žáků, mladších žáků a přípravek - 1 bod navíc do tabulky (za vítězství v rozstřelu).

Možnost vykoupení kaucí za vyloučení po 2 žlutých kartách (250 Kč muži, 150 Kč dorost a žáci) – VV ruší i v plzeňském kraji.

Baráže – VV doporučuje zavést baráže do všech soutěží na krajských a okresních úrovních.

Členství v ČMFS

VV přijal za členy ČMFS FK Spartak MAS Sezimovo Ústí, o.s., Městský FK Modřice, o.s., SK Jenčice, o.s., FK Bílina, o.s., TJ Sokol Polnička, o.s., SK Roma Neratovice, o.s., FC Zaječice, o.s., TJ Sokol Deštné v Orlických horách, o.s., FC Motorlet Praha, spol. s r.o., SK Sokol Mokré Lazce, spol. s r.o. a TJ Vřesová, o.s.

VV schválil převod členských práv z TJ Sokol Modřice (členství v ČMFS zaniká) na MFK Modřice, o.s. VV schválil převod členských práv z SK SIAD Bílina (členství v ČMFS zaniká) na FK Bílina, o.s. VV schválil převod členských práv z TJ Sokol Zaječice (členství v ČMFS zaniká) na FC Zaječice, o.s. VV schválil převod členských práv z SK Motorlet (členství v ČMFS nezaniká, klub neukončuje fotbalovou činnost) na FC Motorlet, spol. s r.o.

VV vyslovil souhlas se změnami názvů klubů:

-    z TJ ZD Olešník, o.s. na FK Olešník, o.s.

-    ze Spartak MSV Kobylice, o.s. na FC Spartak Kobylice, o.s.

-    z FC Forman Boskovice, o.s. na FC Boskovice, o.s.

-    ze Slavoj Třešť, o.s. na Slavoj PEGAZ Třešť, o.s.

Příští zasedání VV se koná v úterý 10.8.2010.

Reklama