Hlavní obsah

Policie obvinila bývalého šéfa hokeje v Prostějově kvůli dotacím

Za machinace s dotacemi v prostějovském mládežnickém hokeji obvinila policie bývalého šéfa klubu Michala Tomigu. Zodpovídat se bude z dotačních podvodů, hrozí mu až osm let vězení. Kromě Tomigy je podle deníku stíhán jako právnická osoba rovněž samotný klub. V klubu skončily milióny od radnice i kraje, informuje o tom středomoravské vydání Mladé fronty Dnes.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Podle listu mládežnický hokejový klub LHK Jestřábi Prostějov žádal v letech 2016 a 2017 město a Olomoucký kraj o dotace. V té době však Jestřábi čelili třem exekucím v celkové výši přes 600 000 korun. Šlo o nezaplacené nákupy sportovního materiálu a dluhy za ubytování. Podle listu předseda klubu v žádostech o dotace tato exekuční řízení zatajil. "Mohu potvrdit, že v této souvislosti je stíhaná jedna fyzická a jedna právnická osoba," uvedl žalobce Jaroslav Miklenda. Podle informací Mf Dnes je stíhaným mužem právě Tomiga.

Vyšetřovatelé vyčíslili, že Jestřábi v roce 2016 dostali od Prostějova 2,8 miliónu a od kraje 1,34 miliónu. O rok později, kdy Tomiga v žádostech opět zatajil exekuce, chtěl od města 3,8 a od kraje 1,4 miliónu. Klub nakonec nic nedostal, protože tehdy už se exekuce provalily, uvedl deník. Výsledky vyšetřování jsou v rozporu s dosavadním postojem prostějovské radnice, která problémy zadluženého klubu v minulosti ignorovala a posílala mu peníze. Upozorňovala na to podle listu zejména opozice. Zadlužení Jestřábi loni zkrachovali a část soutěží ve městě přestala existovat, než je od letoška převzal nový klub.

Reklama

Související témata: