Hlavní obsah

Hráči si potřebují udělat pořádek v hlavách, říká nový ústecký trenér Mareš

Ústí nad Labem

Chmurné období prožívá prvoligový hokejový klub Slovan Ústí nad Labem. Po sérii neúspěšných výsledků odstoupil na vlastní žádost trenér Jan Čaloun, po něm vedl v sobotu tým v zápase s Kladnem (4:8) Vladimír Machulda a v pondělí Ústečtí padli i v Havířově (3:6) při premiéře nového kouče Tomáše Mareše. Ten pak vedl hned v úterý dopoledne na domácím ledě trénink už v situaci, kdy se mužstvo propadlo na samé dno patnáctičlenné tabulky. „Nikdo nechce být na posledním místě,“ řekl Mareš v rozhovoru pro Sport.cz o svých plánech s týmem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Nový trenér ústeckých hokejistů Tomáš Mareš.

Článek

Jak bylo pro vás těžké rozhodování převzít vedení celku, který se potýká s herní i výsledkovou mizérií?

Jsem Ústečák a vždycky jsem chtěl být hlavním trenérem v první lize. Proto jsem měl jasno. Na jednu stranu mě mrzelo, že jsem opustil druholigový Děčín a tím i rozdělanou nějakou práci. Zároveň jsem asi naštval pár lidí kolem děčínského hokeje, z druhého úhlu ale věřím, že můj krok chápou. Trénování v první lize je výš než ve druhé.

Stal jste se aktérem ústeckých trenérských rošád. Co na to říkáte?

To je spíš otázka na vedení klubu, ne pro mě. Výsledky nebyly a asi museli něco udělat. Pokud jde o áčko, vrátili jsme se v úterý ve tři hodiny ráno z Havířova a od devíti hodin jsme měli sraz na ledě. Hráči předtím trénovali dobře, jsou fyzicky připraveni a v tom budeme pokračovat. Máme několik zraněných a nemocných, navíc z tréninku odstoupil kapitán Martin Vágner, ale to patří k hokeji.

Příští zápas hraje Ústí nad Labem až v sobotu. Na čem chcete do té doby zapracovat?

Je to oproti předchozím dnům klidnější týdenní režim. Budeme trénovat a cítím, že mužstvo si potřebuje především udělat pořádek v hlavě. Kluci určitě hokej hrát nezapomněli a nejsou tady hráči na poslední místo v tabulce. Jak jsem naznačil, všechno tkví v hlavách. Ústí prohrálo sedmkrát o branku, což na psychice nepřidá.

Zmírňuje tristní realitu s posledním místem v tabulce fakt, že žádný tým z první ligy nesestupuje?

Nikdo nechce být úplně dole. Před sezónou vyhlásili v Ústí jako cíl play off, ale nebudu říkat, že teď pomýšlíme na elitní osmičku. Hlavně chceme vyhrávat a nebýt poslední. Jinak za chvíli nebude v Ústí nikdo chodit na hokej.

Úterní trénink jste vedl sám. Počítáte s doplněním trenérských postů o asistenta?

O jeho obsazení rozhodnou jednatelé klubu mezi sebou. Měl by to být trenér z vlastních zdrojů. Z extraligy kouč za drobné do Ústí trénovat nepůjde.

Jak by měl vypadat ústecký scénář pro další zápasy?

Chce to vyhrát nejbližší utkání a odstartovat vítěznou šňůru.

Budete mít už k dispozici útočníka Jaroslava Roubíka?

Po zranění byl už v pondělí na domácím ledě, kde trénoval sám, když jsme hráli v Havířově. Vždycky to byl rozdílový hráč, který v posledních pěti letech vyhrál klubové bodování. Je to ikona první ligy a pořád výjimečný hokejista pro tuto soutěž. Myslím, že se rychle dostane znovu do tempa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články