Hlavní obsah

Útočník Karabáček bude hrát v první lize za České Budějovice

Hokejový útočník Václav Kabaráček skončil po měsíčním hostování z Komety Brno v Hradci Králové a byl nově zapůjčen do prvoligového Motoru České Budějovice. Na jihu Čech bude dvaadvacetiletý odchovanec pražských Letňan hostovat do konce ledna a klub na něj může do té doby uplatnit opci do konce sezony.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z vítězství - ilustrační foto.

Článek

Karabáček se vrátil do České republiky na konci září po předčasném ukončení smlouvy s Buffalem v NHL a zamířil do Komety Brno. Za úřadujícího šampiona ale nastoupil jen ve čtyřech duelech a nebodoval. Za Hradec Králové sehrál pět utkání a také si nepřipsal gól ani asistenci.

Karabáček působil v uplynulých dvou sezonách na farmách Sabres v Rochesteru v AHL a v Elmiře a Cincinnati v ECHL. V zámoří vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 18 let z roku 2014 měl ještě rok platnou tříletou nováčkovskou smlouvu s příjmem na tuto sezonu 722 222 dolarů v případě pobytu v NHL, kde dosud nehrál. Na farmě by účastník srpnového soustředění širšího kádru české reprezentace pod novým koučem Milošem Říhou bral 70 tisíc dolarů.

Buffalo draftovalo Karabáčka v roce 2014 ve druhém kole na 49. pozici. V zámoří hrál ještě o rok dříve, kdy odešel po roce stráveném v Salcburku na hokejové akademii do Gatineau Olympiques do QMJHL. Ve stejné soutěži pak hájil barvy celků Baie-Comeau Drakkar a Moncton Wildcats.

Na farmě Buffala v Rochesteru v AHL sehrál český útočník za dvě sezony 24 zápasů a připsal si osm bodů za tři branky a pět asistencí. V ECHL za Elmiru a Cincinnati zaznamenal v 37 duelech 16 bodů za pět gólů a 11 přihrávek.

Reklama