Hlavní obsah

Za Jágrem dorazil mezinárodní sextet. Za všechno mohl český student

Praha

I ve svých šestačtyřiceti letech je Jaromír Jágr hokejovým pojmem po celém světě. Po jeho návratu z NHL byli na kladenském stadionu k vidění zámořští novináři, nedávno i výprava z Číny a v sobotu dokonce skupinka fandů z Norska, Francie, Španělska a Maďarska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v dresu Kladna.

Článek

Na první pohled nebylo utkání Kladna s Porubou ničím výjimečné. Domácí splnili roli favorita a vyhráli 3:1. V hledišti ale kromě stabilní fanouškovské základny přibyla i skupinka příznivců, pro které byl duel 32. kola Chance ligy premiérový.

Tu tvořily dvě fanynky z Norska a dvě z Francie, jeden fanoušek ze Španělska a další z Maďarska. A co dělali v České republice? Přijeli za českým kamarádem, se kterým dříve studovali v Norsku. „Hokej jsme nikdy předtím naživo neviděli, byla to moc hezká zkušenost, kterou jsme si užili," konstatoval Španěl Juan, který si na památku koupil i Jágrův dres.

Ve své domovině nejvíce sleduje fotbal. A vzhledem k tomu, že je ze Sevilly, fandí místnímu FC, za který od této sezony chytá Tomáš Vaclík. „Jo toho znám,“ smál se Juan.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.