Hlavní obsah

Klobouk dolů před Plekancem! Vedle gólu upoutal i krásným gestem fair play

Kladno

Nejen gólem vstřeleným už po devadesáti vteřinách hry upoutal útočník Rytířů Tomáš Plekanec v pondělním šlágru 33. kola první hokejové ligy proti Vsetínu. Kladenský odchovanec ve třetí třetině ukázal, že je i čestný hráč, který za všech okolností vyznává fair play hru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec v dresu kladenských Rytířů.

Článek

Šestatřicetiletý Plekanec si v 52. minutě za stavu 4:3 pro jeho tým nabruslil s pukem do útočné třetiny, přes Jakuba Tepera se mu ale nepodařilo dostat. V první chvíli se zdálo, že kvůli faulu vsetínského zadáka, což signalizovali i rozhodčí.

Teperovi udělili hlavní sudí Grech s Kostourkem dvě minuty za podražení a druhý nejproduktivnější bek Valachů v sezoně zamířil na trestnou lavici. Z ní se ale rychle vrátil zpět na střídačku. Ne však proto, že by Kladno přesilovku využilo. Plekanec se totiž sudím sportovně přiznal, že na ledové ploše zaškobrtnul a pád si tedy způsobil vlastní vinou.

Jen 38 vteřin po Plekancově sportovním gestu vstřelil Zikmund pátý gól Kladna, které nakonec vyhrálo 6:3 a v tabulce první ligy se drží tři body za vedoucí Jihlavou.

Reklama

Související témata: