Hlavní obsah

Jihlava vede už o devět bodů. Na euforii ale není prostor, zůstává trenér Petr Vlk při zemi

Ústí nad Labem

Bravurním způsobem si zatím počínají hokejisté Dukly Jihlava v první lize. Po čtvrtečním vítězství na ledě posledního Ústí nad Labem 8:4 už mají v čele tabulky devítibodový náskok před svými pronásledovateli z Kladna a Českých Budějovic. „Na euforii ale není prostor,“ řekl jihlavský trenér Petr Vlk v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

V Ústí jste se prosadili po střelecké stránce, ale možná překvapily čtyři inkasované góly od aktuálně nejslabšího celku soutěže. Čemu to přisuzujete?

K některým pasážím zápasu jsme přistoupili lehkovážně. I soupeř navzdory svému postavení na dně tabulky má šikovné hráče. Nabídli jsme jim příležitosti ke skórování, čehož využili, ale celkově jsme byli lepší. V průběhu hry jsme proměnili svoje šance a zaslouženě si odvážíme tři body.

Jaká nálada panuje v jihlavském táboře při vědomí luxusního náskoku?

Na přehnanou euforii není prostor. Jsme lehce za půlkou sezony, která bude ještě dlouhá. Zůstáváme při zemi a díváme se hlavně na sebe.

V létě došlo v Dukle k velké obměně kádru. Je těžké dávat dohromady takřka nový tým i během rozehrané soutěže?

Mužstvo se vyvíjí a bohužel se potýkáme s množstvím zraněných. Ale myslím si, že nejsme jediným celkem s těmito problémy. V současné fázi s nějakými potížemi kvůli marodce zápolí asi každý tým.

Kdo vám chybí nejvíce?

Asi sedm hráčů je mimo základní sestavu, z toho tři nebo čtyři obránci. Takže bych musel vyjmenovat skoro půlku týmu.

Osvědčila se vám spolupráce s extraligovým Litvínovem?

Museli jsme zareagovat na absence hráčů, kteří nebyli nebo nejsou k dispozici. Probíhala jednání. Pomohli nám litvínovští Lukáš Doudera a David Tůma během měsíčního hostování, což bylo jenom dobře.

Reklama

Související témata: