Hlavní obsah

Do Kladna míří obr! Jágr se domluvil s účastníkem devíti světových šampionátů

Praha

Hokejové Kladno ulovilo před blížícím se závěrem základní části první ligy posilu do obrany. Majitel aktuálně druhého týmu tabulky Chance ligy Jaromír Jágr podepsal do konce sezony smlouvu s dvoumetrovým rakouským zadákem Andrém Lakosem. Devětatřicetiletý rodák z Vídně ve své kariéře startoval na ZOH 2002 v Salt Lake City a o dvanáct let později v Soči i na devíti světových šampionátech elitní kategorie.

Foto: Profimedia.cz

Rakouský obránce André Lakos je novou posilou Kladna.

Článek

„Hledali jsme urostlého a zkušeného defenzivního obránce. André Lakos všechno tohle splňuje. Trénoval s námi několik dní a jsem přesvědčený, že se rychle dostane do zápasového tempa," uvedl pro oficiální stránky Rytířů sportovní manažer klubu David Čermák s tím, že Lakos by měl za Kladno poprvé nastoupit už v sobotním utkání na ledě Litoměřic.

Pro Lakose nepůjde o první angažmá v některém z českých klubů. V sezoně 2013/14 odehrál dvanáct zápasů za extraligový Chomutov a zaznamenal dvě asistence. Mezi lety 2015 a 2018 pak nastupoval tři sezony za Znojmo v EBEL.

Právě nadnárodní EBEL Lakos třikrát vyhrál s rakouským Salcburkem, zahrál si i KHL za Čeljabinsk, německou nejvyšší ligu za Kolín nad Rýnem či tu švédskou za Färjestad.

V probíhajícím ročníku působil v EBEL ve Štýrském Hradci. Ve 23 duelech si připsal dvě asistence.

Reklama

Související témata: