Hlavní obsah

Hvězdná posila se Kladnu vyplácí. Plekanec vyhrál produktivitu play off první ligy

Praha

Útočník Tomáš Plekanec z Kladna ovládl produktivitu play off první hokejové ligy o bod před Václavem Karabáčkem z Českých Budějovic. Šestatřicetiletý Plekanec si připsal v 10 zápasech 15 bodů a s 11 asistencemi byl i nejlepším nahrávačem. Karabáček v 11 duelech zaznamenal pět gólů a devět přihrávek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec vyhrál produktivitu play off první ligy

Článek

Plekanec se na konci listopadu vrátil do Kladna po dlouholetém působení v NHL a v základní části sehrál za Rytíře 10 utkání a zaznamenal 12 bodů (5+7). Někdejší opora Montrealu i české reprezentace má na kontě také 16 utkání a sedm přihrávek v extralize na střídavý start v Kometě Brno.

Dvaadvacetiletý Karabáček se dohodl v polovině září na rozvázání kontraktu s Buffalem, na jehož farmách v AHL a ECHL předtím dva roky působil. Přes Kometu Brno a Hradec Králové zamířil na konci listopadu do Českých Budějovic. Zatímco v extralize v devíti duelech nebodoval, v druhé nejvyšší soutěži si už v dlouhodobé části připsal ve 27 utkáních 20 bodů (8+12).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Legendy! Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec při poradě během utkání Chance ligy.

Nejlepším střelcem se stal s šesti góly Zdeněk Doležal z Českých Budějovic. Pozice nejproduktivnějšího obránce patří Jiřímu Říhovi z Kladna s devíti body za pět branek a čtyři přihrávky z 10 zápasů.

Brankářské statistiky ovládl Petr Kváča z Českých Budějovic s úspěšností zákroků rovných 96 procent, s průměrem jedné obdržené branky na zápas a s třemi čistými konty.

Reklama

Související témata: