Hlavní obsah

Opět spolu! Rosol se setkal s Klímou na střídačce prvoligové Kadaně

Kadaň

Šéf a trenér prvoligového hokejového celku SK Kadaň Petr Klíma přivítal v severočeském klubu zajímavou posilu. Nikoli v hráčském kádru, ale v realizačním týmu. Rozšíří jej bývalý reprezentant, mistr světa z roku 1985 a také už zkušený kouč Petr Rosol. Na střídačce aktuálně posledního celku první ligy se tak po společných klubových štacích v roli hráčů sejde trenérská dvojice dlouholetých kamarádů Klíma-Rosol.

Foto: Sport.cz

Petr Rosol na archivním snímku

Článek
Fotogalerie

Pro pětapadesátiletého rodáka ze Znojma a odchovance ústeckého hokeje Petra Rosola se jedná o návrat do prvoligové soutěže po několika sezonách. V letech 2013-2016 vedl HC Motor České Budějovice. Mužstvo pod jeho taktovkou startovalo v tehdy pro Jihočechy neúspěšné baráži o postup do extraligy. Rosolovým asistentem byl Radek Bělohlav (nyní extraligové Pardubice), který jej vystřídal i na postu hlavního kouče.

Předtím Rosol poznal první ligu i jako trenér mateřského Slovanu Ústí nad Labem, s nímž rovněž bojoval v popředí tabulky.

Foto: Josef Pešout

Petr Klíma.

Pokud jde o trenérské angažmá v české extralize, Rosol působil ve třech obdobích v Litvínově. Nedlouho po skončení aktivní dráhy byl už v sezoně 2004/2005 asistentem Vladimíra Jeřábka, o několik let později asistentem Jaroslava Hübla staršího a potom tvořil rovnocennou dvojici znovu s Vladimírem Jeřábkem. Vystřídali jej v říjnu 2013 Radim Rulík s Milošem Hořavou. Rosol má kromě toho za sebou i trenérská působení ve Švýcarsku a ve slovenské Žilině v tamní extralize. Naposledy byl znovu ve Švýcarsku.

Dva tituly s Duklou Jihlava

Rosol jako hráč přišel do Litvínova z Ústí nad Labem. Na začátku hráčské extraligové kariéry byl jedním z členů útočné trojice Petr Rosol, Vladimír Růžička, Petr Klíma. V Dukle Jihlava se v elitní útočné formaci Rosol, Kameš, Klíma podílel na dvou mistrovských titulech v československé lize v letech 1984 a 1985.

S reprezentací získal kromě zlata na MS 1985 v Praze i tři bronzy na mistrovství světa a jeden na ZOH (1992 v Albertville). V zahraničí úspěšně působil v italských, švýcarských a německých klubech.

Hokejisté SK Kadaň sehrají nejbližší zápas ve středu 13. listopadu ve Vsetíně, doma se představí v sobotu proti Frýdku-Místku.

Reklama

Související témata: