Hlavní obsah

Obránce Slavie zaskakoval za gólmana a předvedl několik famózních zákroků

Praha

Hokejový obránce pražské Slavie Petr Hořava se blýskl během 7. kola nadstavby Chance ligy proti Litoměřicím. Čtyřiatřicetiletý zadák musel během power play suplovat gólmana a fantasticky přitom pochytal několik pokusů hostů. Prohru Pražanů nakonec neodvrátil, Slavia v Edenu padla 3:4.

Foto: Sport.cz

Obránce Hořava zaskakuje za gólmana. Zdroj: hokej.cz

Článek

Sedmá Slavia v závěru utkání dotahovala jednogólové manko proti pátým Litoměřicím. K vyrovnání nevedlo ani závěrečné power play červenobílých. V něm se za stavu 4:3 pro hosty blýskl kladenský rodák Petr Hořava.

Slávisté přišli necelou minutu před koncem základní hrací doby o puk v útočném pásmu a hokejisté Litoměřic se řítili na odkrytou branku domácích. Střela Martina Kadlece klec netrefila, ale hosté zůstali u puku. A pak přišel velký moment slávistického obránce. Hořava v netradiční roli pokryl všechny pokusy Litoměřických a předvedl několik fantastických zákroků.

Sešívaní ale vyrovnat nedokázali, a tak si tři body z Edenu odvezli Severočeši. Slavii patří po sedmi odehraných kolech Části vítězů Chance ligy sedmá příčka zaručující osmifinále playoff. Litoměřice jsou na páté pozici. Hokejisté druhé nejvyšší české soutěže za sebou mají třetinu nadstavbové části. Slavia dnes přivítá Chomutov a Litoměřice míří do Vsetína.

Reklama