Hlavní obsah

Chomutovští hokejisté porazili v první lize Hradec Králové

PRAHA

Chomutovští hokejisté porazili ve středečním utkání první ligy Hradec Králové 3:0. V souboji dvou aspirantů na postup měli domácí problémy jen v úvodní pětiminutovce. Pak Hašek snadno doklepl puk do odkryté brány a Chomutov se postupně rozehrál ke kvalitnímu výkonu.

Článek

O výsledku rozhodly dvě Jírovy pohotové střely zblízka v rozpětí tří a půl minuty v druhé třetině. Také hosté měli slibné šance, ale pozorného Horčičku v domácí brance nepřekonali.

Kometa porazila Serezu Ostrava

Od začátku zápasu bylo patrné, že hrají týmy z vyšších pater tabulky. První třetina lépe vyšla hostujícímu celku, který vsítil dvě branky zásluhou Roba a Dlouhého. Na začátku druhé části vstřelila Kometa již třetí gól a zdálo se, že je rozhodnuto, ale minutu poté Ostravští snížili zásluhou dělovky Davida Mocka od modré čáry.

Třetí část nebyla pro diváky příliš atraktivní, na ledě pracovaly emoce a často se vylučovalo. V závěru ještě zpečetil výhru Brna do prázdné branky Barus.

Třebíčští v zápase s Havířovem museli dvakrát dotahovali soupeřův náskok, v třetí části hry však strhl vedení na jejich stranu Dolníček a domácí tým už těsné vítězství uhájil.

Jihlava přehrála Olomouc

Trenéři Petr Fiala a Petr Vlk, kteří před třemi roky dovedli Duklu do extraligy, na olomoucké střídačce štěstí neměli. V první třetině sice poslal hosty do vedení z první vážnější šance Beroun, který se trefil nad lapačku Milana Řehoře, Dukla ale manko po přestávce smazala. V přesilovce vyrovnal v 32. minutě bleskovým bekhendem kapitán Bakus a v 36. minutě strhl vedení na stranu Dukly po samostatném úniku Kubát.

Hosty ale definitivně zlomil až začátek posledního dějství. Pouhých patnáct sekund od úvodního buly stačilo nejlepšímu střelci Dukly Rytnauerovi, aby zvýšil náskok na 3:1, a Dukla byla na koni. A když pak ve 44. minutě po pouhých pěti sekundách vrátil Kuchyňa svou ranou od modré z trestné lavice Zbořila, bylo rozhodnuto.

Olomouc se sice v závěru vzmohla na snížení, když ve vlastním oslabení ujel Bordowski a byť faulován, překonal Řehoře, na zvrat už ale bylo pozdě. Jihlava tak Olomouci oplatila porážku z jejího ledu.

Boleslav vyhrála v Mostě

Po bezbrankové první třetině poslal hosty do vedeni v první minutě prostřední části Nouza. V následující minutě již Boleslav vedla o dvě branky, v přesilové hře se trefil od modré Drábek, a v polovině utkání na rozdíl tří branek zvýšil znovu Nouza. Mostu se v prostřední části příliš nedařilo, přesto v poslední minutě snížil Bahenský.

Kuriózním čtvrtým gólem v 52. minutě se ze středního pásma prosadil v oslabení hostující Mazanec. Domácí ale zápas nevzdali, v 56. minutě snížil v přesilové hře Kováč a další brankou zdramatizoval koncovku Míka. Při pokusu o vyrovnání odvolal Most gólmana a do prázdné branky rozhodl v poslední minutě Gombár.

Havlíčkův Brod rozstřílel Beroun

Domácí Medvědi pokračovali ve špatných výkonech, které předvádějí od začátku sezony. Ještě v první třetině dokázali se soupeřem držet krok, ale pouze výsledkově. Jinak byli hosté od začátku zápasu jasně lepším mužstvem, a nebýt brankáře Kameše, prohrával by Beroun mnohem výraznějším rozdílem.

Od druhé třetiny pak už na ledě existovalo jen jedno mužstvo. Hosté z Vysočiny vyučovali Beroun v produktivitě, hrozivě narůstající skóre zmírnil svým premiérovým gólem jen Kupec. Poslední slovo ale patřilo opět hostům, jejichž vítězství zpečetil v poslední minutě Ondráček.

Kadaň zvítězil ve Vrchlabí

První gól padl až na konci první třetiny, když Pajič zpoza branky nahrál volnému Tvrdkovi, který zasunul kotouč pod padajícího Hanuljaka. Druhá třetina ovšem byla pro Vrchlabí osudnou. Nejdříve vyrovnal po jednoduché akci do prázdné branky Spitzer a do vedení pak hosty poslal Kajer. Třetí část hry se odehrála i přes velké šance domácích bez gólů, nepomohla jim ani závěrečná power play.

Výsledeky 13. kola:
Chomutov - Hradec Králové 3:0 (1:0,2:0,0:0)
Branky: 31. a 35. Jíra, 8. Hašek. Rozhodčí: Würtherle - Bertlík, Šerý. Vyloučení: 5:6, navíc Vondráček (Hradec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1420.
Sareza Ostrava - Kometa Brno 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 24. D. Mocek - 23. a 60. Barus, 7. Rob, 11. Dlouhý. Rozhodčí: A. Jeřábek - Novák, Škach. Vyloučení: 11:9, navíc Ovšák (Sareza) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 750.
Dukla Jihlava - Olomouc 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky: 32. Bakus, 36. Kubát, 41. Rytnauer, 44. Kuchyňa - 5. Beroun, 55. Bordowski. Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1220.
Most - Mladá Boleslav 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
Branky: 40. Bahenský, 56. Kováč, 58. Míka - 21. a 30. Nouza, 22. Drábek, 52. Mazanec, 60. Gombár. Rozhodčí: Hribik - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 550.
Beroun - Havlíčkův Brod 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Branky: 49. Kupec - 18. Kubeš, 23. Němec, 25. Holec, 36. Hodek, 60. Ondráček. Rozhodčí: Kubeš - Kis, Padevět. Vyloučení: 4:8, navíc Hodek (H. Brod) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 600.
Vrchlabí - Kadaň 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky: 20. Tvrdek - 26. Spitzer, 40. Kajer. Rozhodčí: Jílek - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:9. Bez využití. Diváci: 1495.
Šumperk - Prostějov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 6. Ohnutek, 23. Lazorišák, 33. Obdržálek, 43. Bařica - 60. Chovan. Rozhodčí: Šír - Barteček, Koliba. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0.

Reklama