Hlavní obsah

Hokejisté Kolína budou hrát první ligu

Kolín

Hokejisté Kolína podali přihlášku do první hokejové ligy a představí se v druhé nejvyšší soutěži poprvé od sezony 1982/83. Kozlové získali právo účasti po předčasném ukončení sezony kvůli pandemii koronaviru jako vítěz základní skupiny Střed ve druhé lize.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Kolína podali přihlášku do první hokejové ligy a představí se v druhé nejvyšší soutěži poprvé od sezony 1982/83.

Článek

"Šance na postup se pro nás otevřela hodně nečekaně. Nezastírám, že jsme byli trochu zaskočeni a přihlášku do první ligy dlouho zvažovali. Nakonec jsme se i díky významné podpoře města Kolín rozhodli na výzvu kývnout," poznamenal v tiskové zprávě por méda prezident kolínského klubu Luboš From.

"Od chvíle, kdy byla informace o této možnosti zveřejněna, jsme zaznamenali výrazný zájem fanoušků a obyvatel města. Řada dotazů padala na sociálních sítích i při osobním kontaktu. Po schůzkách s vedením klubu jsme se rozhodli projekt podpořit," prohlásil starosta Kolína Michael Kašpar.

"Město Kolín obecně sport podporuje dlouhodobě. Hokej tu má obrovskou tradici, první ligu si zaslouží. Několik let vnímám kvalitní práci oddílového vedení a sleduji i znatelný nárůst mládežnické základny. Chance liga bude pro všechny nádherným svátkem a dalším významným posunem," dodal Kašpar.

Klub se domluvil se stávajícími i novými partnery a navýšil rozpočet, aby mohl první ligu hrát. Jedná také s extraligovým celkem Mountfield Hradec Králové o spolupráci.

"Trenérem mužstva zůstává odchovanec klubu Petr Martínek, šanci na působení v první lize dostane i většina hokejistů z loňského kádru, který postup vybojoval. Je nám ale jasné, že sportovní úspěch není možný bez adekvátního posílení, proto již činíme konkrétní kroky i tímto směrem. Jména nových hráčů ale zatím není možné prozradit," řekl From.

Kolín ve skupině Střed nasbíral 93 bodů z 42 utkání a měl osmibodový náskok před druhým Táborem i třetí Příbramí. Původně měli o jedno místo v první lize hrát kvalifikaci vítězové play off skupin Sever, Střed a Východ. Po rozhodnutí Českého svazu ledního hokeje ale získaly právo účasti všechny tři nejlepší celky základních skupin.

Vrchlabí ze skupiny Sever už stejně jako Kolín na účast v druhé nejvyšší soutěži kývlo. Stejně tak chce hrát první ligu i nejlepší tým skupiny Východ Šumperk, který to ale ještě oficiálně nepotvrdil.

Kolín bude v druhé nejvyšší soutěži působit jako poloprofesionální klub. Na soupisce zůstanou i hokejisté, kteří si ponechají civilní povolání, či aktivní studenti. "V soutěži bychom se chtěli usadit dlouhodobě, to je náš cíl a přání," dodal From.

Kolínský stadion, který v roce 1959 hostil pět zápasů mistrovství světa, má kapacitu 4500 míst, z toho 600 je k sezení. V roce 1962 si Kolín vybojoval účast v nejvyšší soutěži, ale před startem sezony přenechal práva Litvínovu.

Reklama

Související témata: