Hlavní obsah

Řádění fanoušků v Jihlavě bude řešit disciplinární komise, ujišťuje Fraňo

PRAHA

Prvoligoví hokejisté Jihlavy chtěli podporu svých příznivců, to co se však stalo po nedělním prohraném duelu 3:4 s Chomutovem, nečekal nikdo. Běsnící dav "fanoušků" Dukly na rozhodčího Trombíka zahájil hon, který vyvrcholil jeho inzultací. "Není to dobrý příklad pro mladé lidi a nechápu, že se k tomu může někdo snížit," uvedl pro Sport.cz rozhodčí Ondřej Fraňo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

"Celou záležitost řeší disciplinární a sportovně technická komise ČSLH," řekl Fraňo. Druhého hlavního arbitra nedělního utkání na ledě týmu z Vysočiny Kočího honil fanoušek na ledě, kam se všichni muži v pruhovaném před zuřícími diváky Jihlavy schovali. "Komise rozhodčích do toho nechce vstupovat do té doby, než bude rozhodnuto, protože by to mohlo být kontraproduktivní," přidal.

Fraňo zdůraznil, že pro rozhodčí chce takové záruky, aby se v pondělním druhém klání na jihlavském ledě podobné extempore neopakovalo. "Nechci říct, že by hrozilo něco podobného, protože každé utkání je jiné, ale bylo by velice nepříjemné, pokud by k podobnému incidentu mělo dojít znovu," dodal Fraňo.

"Napadení rozhodčího už tu bylo letos ve Žďáru," informoval Fraňo. "Podobné incidenty se množí a není to rozhodně správný příklad a přístup diváků a široké veřejnosti ke sportovním utkáním," mrzelo Fraňa, jenž nechtěl komentovat, zda by mohlo dojít k zákazu vstupu jihlavských diváků na stadión. "Musím počkat na usnesení sportovně technické komise," vysvětlil.

Důležité bude podle Fraňa shromáždit všechny potřebné důkazy včetně svědeckých výpovědí a nahraného videa. "Nevím, pro jaký postup se disciplinárka rozhodne," řekl. "Dnes v Jihlavě se utkání zřejmě odehraje v normálním duchu jako jakýkoli jiný zápas bez zásahu sportovně technické komise (STK)," myslí si Fraňo a jeho domněnku potvrdil Sport.cz také člen STK Jan Trunda. "Až obdržíme oficiální zápis, poté budeme případ řešit," řekl Trunda. "Pro nás je směrodatné, co je napsáno v zápisu,“ dodal.

"Potřebujeme, aby nám vytvořili bouřlivé prostředí," prohlásil před nedělním zápasem trenér Jihlavy Josef Augusta na klubovém webu. "I proto bychom uvítali pomoc šestého hráče v poli, našich fanoušků," vzali si slova trenéra svého týmu někteří "fanoušci" Dukly doslova k srdci. "Atmosféra byla skvělá," prohlásil kapitán Jihlavy Oldřich Bakus.

Bombic překvapil jihlavského gólmana Novotného

Jihlavští neunesli porážku, ze třetí prohry vinili sudí, kteří podle nich přehlédli příliš mnoho hráčů na ledě hostí v přesilové hře domácíh 5 proti 4. "Co je nám platné, když za mnou rozhodčí přijede a řekne, že se omlouvá, že udělali chybu," mrzelo kapitána Dukly. "Takhle ovlivnit zápas, to jsem ještě nezažil," rozčiloval se Bakus.

Stav 1:1 vydržel do 42. minuty, kdy poslal Severočechy do vedení Mikšovic a na 3:1 zvýšil Domin. Dvougólové manko smazala Dukla zásluhou Hodka s Bakusem. Vítězný gól zařídil v 53. minutě František Bombic, jenž překvapil sedmnáctiletého gólmana Novotného střelou těsně za modrou čárou. Sérii vede Chomutov 3:0 a stejně jako Ústí a Kometa Brno je krok od postupu do semifinále.

Reklama