Hlavní obsah

Ústečtí vedení v sérii nepřeceňují

ÚSTÍ NAD LABEM

Stoprocentně úspěšní byli v prvních dvou finálových zápasech play-off I. ligy hokejisté Slovanu Ústí nad Labem. Získali dvě vítězství při souhrnném skóre 8:4 (5:3 a 3:1) a momentálně mají blíž do extraligové baráže, než jejich soupeř Kometa Brno.

Článek

„V pátek jsme trochu polevili ve druhé třetině, co se týče defenzivy. V sobotu jsme vydrželi hrát dobře po celý zápas. Poctivě jsme bránili střední pásmo a Brnu jsme povolili minimum šancí,“ konstatoval spokojeně Jan Votruba, asistent ústeckého trenéra.

„Do hlav si ale nesmíme pouštět, že vedeme v sérii 2:0. Nic nepřeceňujeme. V brněnských odvetách musíme hrát tak, jako kdyby to bylo 0:0. Kometa má velice kvalitní tým, který hraje útočný hokej. Čekám větší agresivitu ze strany soupeře, ale to patří k play-off,“ uvažoval Votruba.

Asistent trenéra Komety Viktor Lukeš litoval slabší střelecké produktivity mužstva: „Za první dvě třetiny jsme vystřelili jen sedmkrát na branku. A to na brankáře Salfického neplatilo. Málo jsme stříleli a hráči vymýšleli v šancích další přihrávky místo zakončení. Škoda, že jsme dostali třetí gól pět minut před koncem. Naše snížení na 3:1 přišlo až v poslední minutě a nemohlo odvrátit porážku. Play-off se hraje na čtyři vítězné zápasy a cítíme naději, že bychom mohli doma dvakrát zvítězit a srovnat stav série.“

Salfický: Těším se na brněnskou atmosféru

Ústecký brankář Dušan Salfický inkasoval jediný gól až v samotném závěru. „Naši kluci hráli v obraně zodpovědně. Brno se v posledních deseti minutách dostalo díky přesilovkám do tlaku. To, že jsem kapituloval devětačtyřicet sekund před koncem, mě vzhledem k úspěšnému výsledku nemrzí. Horší by bylo, kdyby ten gól znamenal prohru. Takhle šlo jen o úpravu skóre,“ přemítal zkušený gólman.

Jak se mu zamlouvá finále? „Je to dobrá série i zásluhou diváckého zájmu. Bouřlivé prostředí mě vyhovuje. Těším se na brněnskou atmosféru, kterou vytváří tamní publikum. Motivuje hráče obou mužstev,“ svěřil se Salfický.

Útočník Ústeckých Lvů Pavel Janků připojil: „Sobotní zápas byl oproti páteční premiéře z obou stran opatrnější. Přece jen nechtěl nikdo udělat chyby. Důležité bylo, že jsme dali první gól. Celkově jsme dodržovali taktiku, což je základ. Před odvetami není nic rozhodnuté. Naším cílem je vyhrát venku jeden zápas, pokud možno už ten pondělní.“

Klimt: Myslím, že doma dvakrát vyhrajeme

Janků je brněnským rodákem. Bude to pro něj pikantní zápas? „V Brně žije moje maminka, která ale na hokej nepůjde. A pak tam mám i kamarády, ale ti asi neseženou lístek,“ usmál se čtyřicetiletý útočník.

Další forvard Zbyněk Sklenička si pochvaloval stav série 2:0. „Zatím jsme spokojení, že naše hra funguje. Skládá se z dobrého systému a z nasazení. Snažíme se hodně bruslit. Před zápasy v Brně jsem optimistou. Myslím, že bychom tam mohli vyhrát a nejlepší by bylo celou sérii tam ukončit.“

Jediný gól Brna v sobotním duelu vstřelil Tomáš Klimt. „Ta moje branka už nic neřešila. Škoda, že nepřišla dřív. Mohlo to být zajímavější. Špatně jsme začali a nedostali jsme se do šancí. Doma se musíme zlepšit a teď máme výhodu vlastního prostředí. Myslím si, že dvakrát vyhrajeme.“ Klimt do poloviny loňské sezóny působil v tehdy extraligovém Ústí. „Ale za Kometu jsem hrál proti Ústí už v tomto prvoligovém ročníku několikrát a nijak zvlášť to neprožívám. Jsou to ale těžké zápasy, především v play-off,“ zakončil útočník Brna.

Reklama

Související témata: