Hlavní obsah

Liščák si liboval, že Brnu pomohl jeho rychlý gól

BRNO

Hokejistům Komety Brno se po dvou prohrách v Ústí nad Labem podařilo hned v prvním duelu v domácí hale Rondo vybojovat první vítězství. K úspěchu nasměroval Brňany herní tlak spojený s bojovností a hlavně rychlá úvodní branka, kterou dal už po 82 sekundách slovenský útočník Róbert Liščák.

Článek

"Už před zápasem při stanovení taktiky jsme si řekli, že bude nesmírně důležité vstřelit první branku. Neboť v zápasech play-off je vždy velice obtížné dotahovat náskok soupeře. Naštěstí se nám to povedlo. A musím říci, že dost rychle. Ta branka nás nakopla k dalšímu tlaku a také cestě za vítězstvím," uvedl po zápase spokojený střelec prvního gólu Komety, který si připsal do kanadského bodování také nahrávku na poslední branku.

Právě Liščákův útok byl v zápase nejúdernější trojkou domácího týmu. Neustále si aktivním napadáním soupeře vytvářel tlak a často zaměstnával brankáře Salfického a po jeho vystřídání také Orcta.

"Ani pořádně nevím, jak se mi podařilo dostat puk při první brance do sítě. Ale řídím se pravidlem, které mi vštěpovali už mládežničtí trenéři. Když nevíš co s pukem, tak vystřel na branku. A dnes to tam padlo," uvedl Liščák.

Ústečtí se rozhodli k výměně brankáře

Hokejisté Ústí v prvních dvou zápasech uspěli hlavně díky agresivitě a pohybu. "A také hráli výborně ve středním pásmu, které dokonale bránili. My jsme se jen těžko dostávali do útočného prostoru a k zakončení. Dnes jsme ale soupeře v tomto směru přehráli. Pomohlo nám k tomu také to, že jsme více bruslili," řekl v pondělí Liščák.

Po polovině zápasu se ústečtí trenéři Hořava s Votrubou rozhodli za stavu 3:0 pro domácí k výměně brankáře. Salfický sice dostal ve 32. minutě ráno kotoučem do helmy, důvodem střídání ale nebyl otřes, nýbrž snaha dát týmu nový impulz. "Už jsme to zkoušeli jednou během sezóny, kdy nám to vyšlo. Tentokrát se to vyplatilo pouze napůl. Dali jsme sice rychle první branku, ale ta bohužel zůstala v tomto utkání naší jedinou. Chtěli jsme zápas zlomit a něco s ním udělat. Bohužel se nám to nepodařilo. Do zítřka si odpočineme a utkání bude mít zcela jiný průběh," uvedl Dušan Salfický.

Reklama