Hlavní obsah

Razantní změna! Slavia už nebude mít červenobílé dresy, ale jen červené, nebo bílé. Nové je i logo

Praha

Připomíná si 120. výročí od založení klubu, a proto se u této příležitosti hokejová Slavia rozhodla změnit i svou vizuální identitu. Do nadcházející sezony první ligy tak Pražané vstoupí nejen s novým logem odkazujícím na tradiční slávistické hodnoty, ale i s novými dresy. A ty už nebudou červenobílé...

Foto: HC Slavia Praha

Slávistické ikony a zároveň její současní hráči obránce Jan Novák (vlevo) a útočník Jaroslav Bednář pózují s dresem s novým logem pražského klubu.

Článek

Inspirací pro tvorbu nového loga bylo to z nedávné minulosti, se kterým sešívaní dosáhli na první extraligové úspěchy, zejména v roce 2003 na zisk mistrovského titulu. Od roku 2007 až do letoška pak Slavia přešla na logo se lvem. Nyní se Pražané chtějí přiblížit tradiční slávistické značce.

Novinkou jsou pak i dresy, které budou slávisté od příštího ročníku oblékat. Až dosud platilo, že z přední strany byl dres červenobílý a zezadu pak celý červený, nebo bílý, aby se barvy nepletly s dresy soupeřů. To už platit nebude, nové dresy mají bílou a červenou variantu a dominuje jim velké vyšité logo.

Foto: HC Slavia Praha

Nové logo hokejové Slavie.

Vévodícím prvkem nové vizuální identity je hvězda, která se prolíná dlouhou slávistickou historií. Na svých svetrech ji nosili zakladatelé klubu, první mušketýři, kteří vyrazili v roce 1909 do Chamonix, úspěšní hokejisté meziválečného období, bojovníci v nižších soutěžích i hráči, jenž vybojovali postup do extraligy.

V nadcházející sezoně bude Slavia zároveň používat speciální logo, kterým si připomene svou tradici a 120. výročí od založení klubu. Novým mottem sešívaných je pak slogan „Hluboko kořeny, vysoko cíl".

Foto: HC Slavia Praha

Logo, které hokejová Slavia používala od roku 2007 do roku 2020.

Reklama

Související témata: