Hlavní obsah

Hokejisté Ústí nad Labem chtějí sérii ukončit v Kadani

ÚSTÍ NAD LABEM

Čtvrtfinálová série play-off první hokejové ligy mezi celky Ústí nad Labem a Kadaně se za stavu 2:0 na zápasy pro ústecký Slovan přesouvá na kadaňský led, kde se ve čtvrtek a v pátek hrají další duely.

Článek

„Po delší pauze od skončení základní části jsme trochu vypadli z tempa. K optimálnímu výkonu má naše hra pořád hodně daleko. Věřím, že se dáme do kupy a ještě se zvedneme,“ řekl ústecký trenér Petr Rosol. „V Kadani chceme dvakrát vyhrát a postoupit po nejmenším počtu zápasů,“ naznačil kouč jasné plány.

„Doma jsme ve dvou utkáních dostali jediný gól, což je dobré pro brankáře. V Kadani je menší kluziště, ale máme široký kádr hráčů a věřím, že se to projeví i na ledě,“ uvažoval kapitán mužstva Jan Klobouček. Útočník Rok Pajič připojil: „Oproti Kadani jsme hokejovější a chceme se držet svojí hry. Při hře v pěti jsme dost silní, proto musíme vycházet z disciplíny. Měli bychom to zvládnout.“

Kadaňští splnili svůj cíl už postupem do čtvrtfinále. „Včetně osmifinále s Táborem jsme hráli sedm zápasů v deseti dnech. Spousta mladých kluků s tím nemá zkušenosti. Přesto se chceme doma zmobilizovat,“ uvedl trenér Mikuláš Antonik.

Obránce Martin Szakal nepropadl pesimismu: „Pokusíme se doma dvakrát vyhrát a vrátit sérii do Ústí. I když cítíme, že nám docházejí síly, nechceme rychle vypadnout z play off. Uvidíme, s čím na nás vyrukuje soupeř.“

Reklama

Související témata: