Hlavní obsah

Nováček z Litoměřic představil devět posil a chystá další

LITOMĚŘICE

Nováček první hokejové ligy z Litoměřic zbrojí na novou sezónu. V úterním úvodním přípravném zápase s extraligovou pražskou Slavií (0:5) v nově otevřené litoměřické Kalich Areně obléklo domácí dres hned devět nových tváří. A další prý ještě přijdou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Litoměřic Jindřich Setikovský

Článek

„Utkání se Slavií bylo domluveno dlouho dopředu i jako odměna hráčům a divákům za postup do druhé nejvyšší soutěže. Výsledek je pro nás zbytečně krutý. Měli jsme dát aspoň tři góly, šance jsme na to měli. Ale projevila se kvalita Slavie v obranné fázi, takže jsme vyšli střelecky naprázdno. Ukázalo se, že extraliga je někde jinde než první liga,“ uvedl nový litoměřický trenér Jindřich Setikovský.

„Nové hráče v našem mužstvu ale budeme hodnotit až po střetnutích s prvoligovými soupeři. To bude pro nás směrodatné měřítko. Hráči jdou v přípravě na doraz a vše probíhá, jak má. Tým se skládá za pochodu a dojde nejspíš až k padesátiprocentní hráčské obměně oproti minulé sezóně,“ podotkl kouč.

V obraně nastoupili Ondřej Kříž a Holomek z Ústí, Evan z Chrudimi, Martinka z Mostu, v útoku pak Šinágl z Berouna, Machulda z dánského Herningu, Hašek z Chomutova, P. Přeučil z Mostu a Rindoš z Litvínova. S týmem trénuje i někdejší mistr světa Martin Štěpánek, který si ale hledá zahraniční angažmá a jeho setrvání v Litoměřicích zůstává otevřené. „Řekl nám, že pokud sežene působení v cizině, dá mu přednost. Pro nás by to byl zajímavý hráč, ale nezáleží jen na Litoměřicích,“ konstatoval Setikovský.

„Do kádru ale už v tomto týdnu přibude i útočník Pavel Kříž z Ústí, jehož znám i z Vrchlabí a nemusíme ho moc zkoušet. V úvahu připadají i další ústečtí hráči. S trenérem pražské Slavie Vladimírem Růžičkou jsme se dohodli na střídavém startu dvou až tří hokejistů z jejího extraligového kádru. Měli by to být mladíci, ale i jeden zkušený hráč. Počítáme s posílením obrany i útoku. Pakliže bychom sháněli do mužstva i nějakého gólmana, tak také na střídavý start. Věřím, že na konci srpna by se mezi námi mohla objevit čtyři nová zajímavá jména a budeme ještě silnější než nyní,“ poznamenal trenér.

Reklama

Související témata: