Hlavní obsah

Favorit první ligy odložil zápas, hráči jdou na testy

První hokejová liga téměř každý den přichází s nepříjemnými informacemi ohledně nemoci covid-19. V úterý odložily zápasy Jihlava a Ústí nad Labem. V pondělí se s podobnou zprávou ozvaly Litoměřice a Sokolov.

Foto: HC Dukla Jihlava

Jihlava odložila zápas s Přerovem, důvodem jsou příznaky u hráčů na koronavirus.

Článek

Dukla Jihlava patří mezi favority Chance ligy. Ze sedmi zápasů získala 16 bodů a dělí se o první místo s Porubou, která sehrála o utkání více.

„Zápas HC Dukla Jihlava a HC ZUBR Přerov se v řádném termínu, tzn. ve středu 7. října v CZ LOKO Aréně neodehraje. Několik hráčů A-týmu Dukly totiž mělo o víkendu příznaky nemoci covid-19 a dnes jdou na testy. Podle výsledků testů se přizpůsobí další program jihlavských hokejistů," zveřejnila v úterý Dukla informaci na svém webu.

Ještě před Jihlavou přišlo v úterý s podobným závěrem Ústí nad Labem. Hráči Slovanu od dnešního dne přerušili přípravu, k tomu dochází k odložení tří utkání, a to Ústí – Kadaň, Sokolov – Ústí a Ústí – Šumperk.

„Důvodem je podezření na covid-19 u několika hráčů. Slovan by měl pokračovat po nucené přestávce utkáním Vrchlabí – Ústí 17. října. Odložená utkání budou dohrána v co nejkratších domluvených termínech," vyjádřil se klub.

V současné době jsou v první lize v karanténě Havířov, Třebíč a Litoměřice. Testy podstupují také zástupci Vsetína a problémy mají i hráči Sokolova. Dnes se odehraje v druhé nejvyšší soutěži jedno utkání, Frýdek-Místek hostí Vrchlabí.

Reklama

Související témata: