Hlavní obsah

Omlouváme se! Je to naprosto neslučitelné s morálními hodnotami, kají se hokejisté Třebíče

Praha

Za těch pár dní od posledního pátku se toho v hokejové Třebíči událo až až. Nejprve ostrý proslov trenéra a sportovního manažera Romana Mejzlíka k hráčům v šatně, z něhož nakonec unikla do médií nahrávka. Do toho údajné odmítnutí tří obránců přistoupit na snížení platu, otevřený dopis fanoušků vyzývající vedení klubu k odvolání trenéra. A nakonec Mejzlíkův kolaps a hospitalizace v nemocnici. K aktuálnímu dění v prvoligové Horácké Slavii se nyní formou prohlášení uveřejněném na oficiálním webu klubu vyjádřili i samotní hráči.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Třebíče - ilustrační foto.

Článek

„Nacházíme se ve velmi zvláštní době ovlivněné koronavirem. Pro všechny z nás je to těžké období, ve kterém hráči, vedení i trenéři prochází obrovským tlakem. Na začátku sezony nikdo nepředpokládal, že se dostaneme znovu do tak špatné situace. Tento problém v podobě koronaviru způsobil enormní tlak na trenéry, vedení a hráče, kteří dělali a dělají všechno proto, aby zachránili fungování a čest našeho klubu," stojí v úvodu prohlášení hráčů.

Podepsáno je pod ním 21 hokejistů A-týmu, tedy drtivá většina. Nechybí ani podpisy Karla Nedbala a Václava Čejky, kteří údajně neměli souhlasit s redukcí platu. Naopak jméno Šimona Szathmáryho, třetího z hráčů, kteří prý nechtěli přistoupit na krácení peněz, pod prohlášením chybí.

Proslov trenéra Třebíče Romana Mejzlíka v šatně k hráčůmVideo: Sport.cz

„Po zjištění dalšího vývoje ligy (zastavení profesionálního sportu na 14 dnů) byli trenéři nuceni svolat poradu, na které se vedení snažilo informovat hráče o aktuálním dění. Z tohoto pohovoru unikla již známá nahrávka," uvádějí hráči a přiznávají, že toho litují.

„Pan Mejzlík je velmi emotivní člověk a všichni víme, že tvrdá slova byla myšlena v dobrém. Jsme dospělí lidé a z tohoto důvodu většina našeho týmu emotivní projev našeho trenéra chápala. To, že nahrávka unikla z kabiny a byla zneužita v neprospěch trenérů, klubu a hráčů je naprosto neslučitelné s morálními hodnotami hráče našeho týmu," kají se hráči, aniž by specifikovali, jak se nahrávka dostala ven.

„Tímto bychom se chtěli omluvit za nastalé nepříjemnosti okolo našeho klubu a věříme, že se vše co nejdříve vyřeší. Všichni níže podepsání hráči přejí panu trenérovi Mejzlíkovi brzké uzdravení a rychlý návrat do běžného života," uzavírají třebíčští hokejisté.

Za A tým Horácké Slavie Třebíč:
Lukáš Nedvídek, Ladislav Bittner, Václav Krliš, Martin Šťovíček, Michal Vodný, Radim Ferda, Matěj Psota, Lukáš Chalupa, Michal Furch, David Michálek, Dominik Valík, Petr Vodička, Šimon Kratochvíl, Lukáš Zukal, Tomáš Křehlík, Matěj Kořenek, Zdeněk Vedral, Pavel Jekel, Jan Mičán a Karel Nedbal a Václav Čejka

Reklama

Související témata: